Voor algemeen directeur Gunther Bamelis vult het VITA-project een leegte die er op de huidige arbeidsmarkt bestaat. "Er is begeleiding voor mensen die op zoek zijn naar werk, er zijn beschutte werkplaatsen voor mensen met een beperking die toch willen werken, maar voor de meer uitdagende profielen was er tot op heden niet echt een oplossing".

VITA gaat dan ook verder dan wat er tot op heden wordt aangeboden door beschutte werkplaatsen, zo blijkt. "Bepaalde profielen passen totaal niet in onze structuur, maar hebben ook problemen om zich in de professionele markt te gaan lanceren. Voor die mensen, die vaak enkel een kortstondige begeleiding en aanpassing nodig hebben, bieden wij nu de mogelijkheid om hun weg te vinden. Het VITA-project biedt aan die, vaak moeilijke profielen, de mogelijkheid om zich af te stemmen op de noden van de arbeidsmarkt terwijl we blijven inzetten op zorg en welzijn."

"Het uiteindelijke doel is dat deze profielen, deze mensen zich na de begeleiding probleemloos kunnen engageren bij een werkgever voor een normale job."

(CLL)

Voor algemeen directeur Gunther Bamelis vult het VITA-project een leegte die er op de huidige arbeidsmarkt bestaat. "Er is begeleiding voor mensen die op zoek zijn naar werk, er zijn beschutte werkplaatsen voor mensen met een beperking die toch willen werken, maar voor de meer uitdagende profielen was er tot op heden niet echt een oplossing". VITA gaat dan ook verder dan wat er tot op heden wordt aangeboden door beschutte werkplaatsen, zo blijkt. "Bepaalde profielen passen totaal niet in onze structuur, maar hebben ook problemen om zich in de professionele markt te gaan lanceren. Voor die mensen, die vaak enkel een kortstondige begeleiding en aanpassing nodig hebben, bieden wij nu de mogelijkheid om hun weg te vinden. Het VITA-project biedt aan die, vaak moeilijke profielen, de mogelijkheid om zich af te stemmen op de noden van de arbeidsmarkt terwijl we blijven inzetten op zorg en welzijn." "Het uiteindelijke doel is dat deze profielen, deze mensen zich na de begeleiding probleemloos kunnen engageren bij een werkgever voor een normale job."(CLL)