Proef eens een gin van olifantenmest

Gaëlle Vaeye heeft heel wat ambities met haar website. (foto ZB)©zenon bekaert beselare
Gaëlle Vaeye heeft heel wat ambities met haar website. (foto ZB)©zenon bekaert beselare
Redactie KW

Wie op zoek is naar een origineel geschenk kan voortaan terecht bij Gaëlle Vaeye in de Menenstraat 114 in Geluveld. Met haar webshop www.outofafrica.be combineert ze handel en natuurbescherming.

“Mijn grote droom is één of meerdere en galerijen te openen waar alle producten aan bod komen. Mijn webshop is misschien de start van iets heel moois”, begint Gaëlle Vaeye (21) haar verhaal. Als opleiding volgde ze fotografie en sommelier, maar een vijftal jaar geleden heeft ze haar hart verpand aan Zuid-Afrika.

“Op mijn zestiende maakte ik samen met mijn vader een rondreis in het land van Nelson Mandela en ik was meteen in de ban van dit uiterst mooie land. Ik bezocht er natuurreservaten, wijndomeinen en een school, waar kinderen dankzij sponsoring een goede opleiding kunnen krijgen. De natuur, het culinaire, de wijnbouw, het klimaat, de taal en de kunst maakten een grote indruk op mij. Sindsdien ben ik er nog geweest, want mijn plusmama heeft er nog gewoond en mijn vader gaat er minstens één keer per jaar heen. Wie weet wil ik er misschien ooit wonen maar dat is nu zeker nog niet aan de orde.”

Gaëlle erfde van haar vader het ondernemersbloed en het resultaat is de start van de website www.outofafrica.be waar ze alles aanbiedt wat het mooie Zuid-Afrika te bieden heeft. “Het was eigenlijk de bedoeling om een winkel/kunstgalerie te openen maar Covid-19 besliste er anders over”, verduidelijkt Gaëlle. Haar aanbod bevat boeken over Afrika, wijnen, gins, likeuren, olijfolie, kunst en mode uit Zuid-Afrika.

Kunstwerk op komst

“Ik ga niet op zoek naar de grootste producten, maar naar producten met een verhaal en de beste prijs-kwaliteit. Zo heb ik bijvoorbeeld een gin in het gamma die Indlovu heet, gemaakt van olifantenmest en waarvan 15 procent van de winst terugkeert naar twee parken die strijden voor het behoud van de olifant. Verder hebben we een likeur The Royal Rhino African Coffee Cream, waarvan een deel van de opbrengst aangewend wordt voor het behoud van de neushoorn. Dit zijn dan ook mijn lievelingsproducten omdat ze niet alleen lekker zijn en er mooi uitzien, maar ook iets betekenen voor het natuurbehoud. Binnenkort krijg ik een kunstwerk (litho) van de bekende Zuid-Afrikaanse kunstenaar James Delaney binnen, waarvan 1.000 euro van de opbrengst gaat naar een centrum waar weesolifanten opgevangen en verzorgd worden.”

De webshop van Gaëlle wekt alvast veel belangstelling. “Ik ben pas een goede week online en ik heb al heel wat bestellingen, waarvan zelfs een groot gedeelte uit het buitenland. Ik heb al een aantal flessen Indlovu naar Engeland en andere landen kunnen versturen, dit maakt het extra spannend.” De webshop van Gaëlle is online en ze levert ongeveer 15 kilometer rond Zonnebeke gratis bij een aankoop vanaf 45 euro. Out of Africa kan gevolgd worden via Facebook en Instagram en Gaëlle is bereikbaar op info@outofafrica.be. (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier