Abt 12 won goud in de categorie 'Belgian Style Strong' en St.Bernardus Wit werd bekroond met een zilveren medaille in de categorie 'Belgian Style Witbier'.

Prior 8 en Tripel zijn Country Winners (nog een trapje hoger dan een gouden medaille) geworden in hun respectievelijke categorie 'Belgian Style Dubbel' en 'Belgian Style Tripel'. Prior 8 en Tripel mogen zich dus nu voor één jaar de beste Dubbel en Tripel van België heten. St.Bernardus Tripel won eind vorig jaar ook de gouden medaille op de Brussels Beer Challenge voor beste 'Belgian Style' Tripel.

En het houdt niet op, daarbovenop ontving de Prior 8 de grootste onderscheiding mogelijk in zijn categorie, namelijk 'World's Best Dark Belgian Style Dubbel'. Prior 8 werd dus niet enkel Country Winner maar ook 'Style Winner' wereldwijd, m.a.w. 's werelds beste Dubbel bier! Dit maakt ook dat het parcours dit najaar nog verder kan gaan voor de Prior 8, dan strijdt het namelijk mee voor de titel van 'World's Best Dark Beer'. De resultaten hiervan worden bekend gemaakt in de loop van september.

Zaakvoerders Hans en Julie Depypere zijn uiteraard trots op deze bekroningen: "Het is fantastisch dat onze bieren zo hoog gewaardeerd worden door de jury van de World Beer Awards. We bouwen jaar na jaar aan de kwaliteit van onze bieren en het is een mooie beloning voor onze mensen die zich dag na dag met veel liefde inzetten voor de mooie ambacht van het bier brouwen."