Chocolatier M mag als Benelux-finalist komende winter naar de World Final. Door de toestand rond covid-19 moet de exacte locatie nog bepaald worden. Vorige keer vond de finale plaats in Zuid-Amerika. De producten werden beoordeeld volgens een speciaal ontwikkeld jurysysteem, dat na internationale beoordelingen en consultatie met onafhankelijke experts over de hele werd gecreëerd.
...

Chocolatier M mag als Benelux-finalist komende winter naar de World Final. Door de toestand rond covid-19 moet de exacte locatie nog bepaald worden. Vorige keer vond de finale plaats in Zuid-Amerika. De producten werden beoordeeld volgens een speciaal ontwikkeld jurysysteem, dat na internationale beoordelingen en consultatie met onafhankelijke experts over de hele werd gecreëerd.De Cuban Style won goud als best praline in pure chocolade, dit is een praline met de mojito cocktail als basis. De Sudachi Fizz, een creatie met een unieke Aziatische limoensoort, werd beste praline in witte chocolade. Daarnaast haalde men nog zilver en de zelden uitgereikte 'Innovatie-award' voor de Peanuts & co, op basis van pinda en quinoa. "Een topbekroning in tijden van corona", zegt David Maenhout enthousiast. "We bestaan 15 jaar en hebben door de lockdown het geplande feest moeten annuleren, maar deze opsteker maakt het meer dan goed. We gaan met volle goesting naar de wereldfinale. Het is een mooie bevestiging voor ons team en klanten dat we supergoed en verfijnd bezig zijn." Het succes van zijn pralines is volgens de chocolatier simpel: "We gaan voor betaalbare topkwaliteit op basis van verse topingrediënten en de allerbeste chocolades", zegt hij. "We hebben de laatste jaren aan enkele competities deelgenomen en zijn mooi op weg naar een assortiment dat bijna volledig in de prijzen is gevallen, uniek in de chocoladewereld. We zijn naast de productie voor de eigen winkel gespecialiseerd in maatwerk voor toprestaurants aan de Oostkust en voor vele bedrijven. Daaruit halen we ook veel inspiratie net als tijdens onze vele reizen en demo's."Chocolatier M van David Maenhout en Isabelle Hertsens, dat gevestigd is tussen de Lippenslaan en het Rubensplein in Knokke, scoorde in 2017 al in Londen met de beste en pure chocolade ter wereld, werd enkele jaren geleden gelauwerd als allereerste chocolatier van het jaar door de culinaire gids Gault&Millau en David is ook ambassadeur voor de Belgische chocolade. (MM)