Populaire Flandrien Kaas doet Triporteur twee extra melktanks bouwen

Kaasmakerij Triporteur uit Wervik drijft de productie van zijn Flandrien Kaas omwille van de grote vraag verder op.

Bij Triporteur werden twee nieuwe melktanks neergepoot om aan de stijgende vraag naar Flandrien Kaas te kunnen blijven voldoen. © LV

Er werden twee extra melktanks van elk 33.000 liter geïnstalleerd. Triporteur investeert dit jaar één miljoen euro in de productie en de rijpingszaal. Sinds drie maanden wordt de Flandrien Kaas nu ook in Noord-Frankrijk verkocht.

Negen nieuwe aanwervingen

Het verhaal van de gedurfde lancering van de Flandrien Kaas is een regelrecht succes. “De vraag overtreft maand na maand het geproduceerde aanbod”, aldus zaakvoerder Jan Desmet. “Dit is buiten al onze verwachtingen. Om in te spelen op de grote vraag, werd onze productie al opgedreven naar een ritme van maandagochtend tot zaterdagavond. In de productie en de groothandel waren er negen nieuwe aanwervingen. Op vandaag tellen we 32 werknemers. Hiermee zijn we klaar om de verdere stap in de productie te zetten. De goede arbeidskrachten vinden is niet zo evident. Een paar werknemers wonen in Noord-Frankrijk.”

De productie van de Flandrien Kaas gaat duidelijk fors de hoogte in. Van 250.000 kilo het eerste jaar in 2013 naar meteen al een verdubbeling het volgend jaar. “We willen dit jaar één miljoen kilo produceren”, klinkt het ambitieus bij Jan Desmet. “Daarom breiden we onze capaciteit voor de tijdelijke opslag van melk uit. We hadden al drie tanks, goed voor zo’n 100.000 liter melk.”

World Cheese Awards

Op de World Cheese Awards in Londen eind vorig jaar werd de Flandrien Kaas door de jury verkozen tot de beste Goudse kaas ter wereld. Is er wel nog voldoende plaats indien het succesverhaal blijft duren? “Het gebouw is groot genoeg om naar een productie van twee miljoen kilo te gaan”, zegt Jan. “We zijn dus nog niet op het einde van ons investeringstraject,” besluit hij lachend.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.