Poperinge heeft nu ook automatenshop met heel wat lekkers

Yoeri en Stefanie namen het initiatief voor een automatenshop met voeding en dranken.© LBR
Yoeri en Stefanie namen het initiatief voor een automatenshop met voeding en dranken.© LBR
Redactie KW

De automatenshop in de Poperingse Casselstraat 64 raakt goed gevuld. Drankjes, wraps, donuts, slaatjes, aardbeien en zelfs warme pizza’s kan je er krijgen. Het is een initiatief van Yoeri Pysson en Stefanie Inion van broodjeszaak Jipsy. “Andere handelaars hebben we ook de kans gegeven om in dit verhaal te stappen”, zegt Stefanie.

In de Boeschepestraat smeren Yoeri Pysson en Stefanie Inion broodjes in hun zaak ‘Broodjes Jipsy’. In de achterliggende Casselstraat opent het koppel nu een automatenshop. “Er is een ruim assortiment aan producten: dranken, snoep, snacks, verse bereidingen, verse soep, … We hadden plannen om eigen automaten in het pand te zetten, maar toen kwam het idee om andere handelaars ook de kans te geven om een automaat te plaatsen. We polsten bij lokale handelaars of er interesse was en die was er onmiddellijk”, zegt Stefanie.

‘Groot succes’

Momenteel staan vijf automaten in de shop, maar dat wordt gaandeweg uitgebreid. “Er is een automaat van onszelf met wraps, worstenbroodjes en pizza baguettes. Daarnaast is er ook een van ‘t Vispunt met koude en warme dagschotels. Sinds deze week staat er een aardbeienautomaat van aardbeien Gheeraert. Verder is er een drankautomaat met verschillende dranken, maar er staat ook een automaat met verschillende snacks zoals donuts, chocolademousse, tiramisu, snoep, worstenbroodjes, …”, vertelt Stefanie.

“De automaten zijn niet alleen afkomstig van lokale handelaars, want er is natuurlijk ook de Pizzazoid-automaat van Pizza Atilla. In de zomerperiode komt er nog een heel leuke automaat bij, maar die blijft nog even een verrassing. De automatenshop is nu al een groot succes en dat doet ons een plezier.”

Versgebakken pizza’s

Elke hongerige maag vindt wel iets in de automatenshop. Zin in een verse pizza Margherita? Atilla Ertas van Pizza Atilla uit Zele heeft een coronaveilig alternatief uitgewerkt met de Pizzazoid-automaat. “We speelden al langer met de idee om met pizza-automaten te werken. Door de coronacrisis en de verplichte sluiting raakte dit plan in een stroomversnelling, want afhalen is de regel. Onze automaten zijn een perfect alternatief en helemaal coronaveilig, want er komt geen menselijk contact aan te pas”, zegt Atilla. “Aan de automaat duid je aan welke pizza je wenst, betalen doe je contactloos en 3 à 4 minuten later biedt de automaat je versgebakken pizza aan.”

In de automaat is er plaats voor 96 pizza’s. “Aan kwaliteit wordt er zeker niet ingeboet. Er is Margherita, Pepperoni, Quattro Formaggi, … Het aantal variaties kan nog uitgebreid worden. Binnenkort zullen er onder andere aardappelwedges beschikbaar zijn. Bestellen gebeurt voorlopig ter plaatse, maar in de toekomst zal het ook via onze app kunnen. De automaat is 24/24 en 7/7 beschikbaar. De politie is vaste klant van onze automaten, maar ik zag ook al eens iemand in pyjama afhalen”, lacht de pizzabakker.

“We hebben nu 9 automaten verspreid over Vlaanderen. Via sociale media doen we af en toe een oproep waar een automaat zou moeten komen en we kregen heel vaak Poperinge door. De automaat staat er nu sinds eind vorige week en het is een succes! Afgelopen weekend stonden mensen tot buiten aan te schuiven. Zowel jong als oud zijn pizza’s komen halen. Heel fijn dat onze pizza’s in de smaak vallen!” (LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier