Pop-uprestaurant Yellow van Gert De Mangeleer houdt uitverkoop

Gert De Mangeleer en Joachim Boudens houden op 1 juni uitverkoop. De 90 stoelen worden een begerenswaardig object. (Foto MD) © Gert De Mangeleer en Joachim Boudens houden op 1 juni uitverkoop. De 90 stoelen worden een begerenswaardig object. (Foto MD)
Redactie KW

Op 31 mei sluit het tijdelijk restaurant Yellow van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens na drie maanden de deuren. Souvenirjagers kunnen op zondag 1 juni nog hun slag slaan, want dan houdt Yellow een (beperkte) uitverkoop.

Het tweespan Gert De Mangeleer-Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan huisde enkele maanden in Huis de Marenzi in de Braambergstraat, tegenover de Vismarkt. In Yellow kon het personeel, in afwachting van de verhuizing naar Zedelgem, aan de slag blijven.

Veuve Clicquot

Volgende week zaterdag komen de allerlaatste gasten in Yellow tafelen en ‘s anderendaags kunnen liefhebbers van curiosa een deel van de decorstukken kopen. De prijzen zijn overigens nu al bekend en staan, samen met de te verkopen stukken, op de site van Yellow.

Het gaat om een kleine honderd Serax designstoelen (100 euro per stuk), een collectie draagmanden (50 euro), een luchter van Tal (1.775 euro), theelichtjes (2 euro) en nog andere leuke decoratiespullen.

Niet alles wordt verkocht, want er stond ook veel materiaal dat in bruikleen was overgebracht. Vooral de opvallende oranje ijskasten van Veuve Clicquot spraken nogal wat gegadigden aan, maar die worden zeker niet verkocht. Ook de keuken gaat niet onder de hamer, die gaat bijna integraal naar het nieuwe pand in Zedelgem. De volledige opbrengst gaat naar de Belgische Mucovereniging. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op www.yellowbrugge.be/stockverkoop.

Reserveren vanaf half augustus

De beschermde en gerenoveerde hoeve aan de Torhoutse Steenweg in Zedelgem die Gert De Mangeleer en Joachim Boudens twee jaar geleden aankochten, zal vanaf half juli onderdak bieden aan het gloednieuwe driesterrenrestaurant. Toch bouwt de nieuwe Hertog Jan voor alle zekerheid nog een marge in, want reserveren kan maar vanaf 15 augustus.

“De verbouwingswerken lopen volgens plan, maar je weet maar nooit of er in laatste instantie nog iets mis gaat”, aldus Gert De Mangeleer. “De keuken zelf blijft in grote mate dezelfde als die van vroeger, met dien verstande dat die sowieso dagelijks evolueert op het ritme van de seizoenen en het marktaanbod. In ons nieuwe restaurant kunnen ook een achttal extra couverts tafelen.”

“We zijn blij dat we, dankzij Yellow, onze 35 mensen aan het werk konden houden. Op het nieuwe adres komen er trouwens nog een tiental nieuwe mensen ons keukenteam versterken. Ik zeg je: de nieuwe locatie belooft spectaculair én toch authentiek te zijn.”

(MD – Foto MD)