Pop-up ginbar in ‘t Zandlopertje op zeedijk Zeebrugge

't Zandlopertje op de zeedijk in Zeebrugge krijgt eind deze maand een pop-up bar. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Deze week gaf het stadsbestuur groen licht voor de opening van een nieuwe pop-upbar op de zeedijk in Zeebrugge, op de plaats van het failliete ‘t Zandlopertje. Heinz Van Roye uit Beernem, die ook al een ginbar in Torhout runt, zal op die plek eind deze maand een tijdelijke horecazaak opstarten: een ginbar met Japanse tafelbarbecues.

Op zaterdag 20 juli krijgt Heinz Van Roye van de stad Brugge de sleutels van ‘t Zandlopertje. Tegen het einde van juli wil hij er graag zijn pop-upbar ingericht hebben. Die zal in augustus en september dagelijks open zijn, nadien in de weekends. De vergunning verstrijkt half november.

De nieuwe pop-upbar op de Zeebrugse zeedijk zal hetzelfde concept krijgen als The Message in Torhout, die al drie jaar door Heinz Van Roye gerund wordt: een ginbar, met verschillende soorten gin, maar ook met bier en cocktails. De uitbaters wil er ook eten serveren door middel van Japanse tafelbarbecues. Dat zijn kleine grillplaten, die op tafel geplaatst worden, zodat de klanten zelf hun vis of vlees kunnen roosteren.

Failliet

Deze toekomstige pop-upbar is goed nieuws voor Brugge Plage. Want dezer dagen wordt de Zeebrugse zeedijk, waar het aantal resterende horecazaken op één hand te tellen is, ontsierd door de gesloten en bouwvallige tearoom ‘t Zandlopertje. De ondernemingsrechtbank heeft vorige maand de bvba Lacla bij verstek failliet verklaard. Deze vennootschap baatte de voorbije jaren horecazaak ‘t Zandlopertje uit. Zaakvoerder Geert Vanslembrouck tekende geen verzet aan tegen het vonnis. Hij moet wel nog 5.425,38 euro aan achterstallige concessievergoedingen betalen aan de stad. Daar bovenop komt nog een schadevergoeding van 1.370,52 euro, 502 euro aan gerechtskosten en een bezettingsvergoeding van 16 euro per dag, vanaf 1 mei.

Burgemeester Dirk De fauw hoopt dat het overdekte terras zo snel mogelijk kan afgebroken worden want dat bevindt zich in een slechte staat. Hij deed de voorbije weken een oproep naar kandidaten die nog deze zomer in Zeebrugge een pop-upbar willen uitbaten. Er werden volgens schepen van Eigendommen Mercedes Van Volcem 28 kandidaten aangeschreven die mogelijks geïnteresseerd zouden zijn om deze locatie uit te baten. Het gaat om het voormalig badengebouw met terras.

“Alle horecazaken van Zeebrugge-bad, de Brugse brouwerijen, maar ook mensen die zich spontaan aanboden hebben, kregen een brief.”

Succesvolle pop-up

Begin deze week wees het Brugs schepencollege de uitbating toe aan Heinz Van Roye. Mede omwille van diens succesvolle pop-up in Torhout. “Met onze beslissing willen we duidelijk maken dat wij nieuwe zaken in Zeebrugge wensen die opnieuw leven in de brouwerij brengen”, zegt de burgemeester. Schepen Mercedes Van Volcem vult aan: “We hebben een keuze moeten maken uit drie ontvangen kandidaturen. Het is fantastisch hoe snel alle diensten gewerkt hebben om een pop-up naar Zeebrugge te brengen. Dit wordt een leuke meerwaarde voor inwoners en toeristen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier