Poolse supermarkt Biedronka opent nieuwe vestiging langs Meensesteenweg: “We mikken op de grote Oost-Europese populatie in Roeselare”

Magdalena Hadlaw is gerante van de Biedronka, de supermarkt die een nieuwe vestiging krijgt in de vroegere Garage Maes.© Stefaan Beel
Magdalena Hadlaw is gerante van de Biedronka, de supermarkt die een nieuwe vestiging krijgt in de vroegere Garage Maes.© Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

Zaterdag 24 april is de streefdatum voor de nieuwe vestiging van Biedronka, de Poolse supermarkt die in de Sint-Amandsstraat al een filiaal heeft. “De winkel in de Meensesteenweg is een stuk groter, vlot bereikbaar en herbergt voldoende parkeerplaatsen”, argumenteert gerante Magdalena Hadlaw.

Op dit moment is men de laatste hand aan het leggen aan de nieuwe supermarkt die een stek krijgt in de vroegere Garage Maes. “We hebben de zaak uiteraard volledig moeten ombouwen. Maar we willen op 10 april openen”, zegt de Poolse Magdalena Hadlaw. De winkel staat al vol producten met Oost-Europees klinkende namen. “We hebben vooral Poolse producten, maar ook Russische en Roemeense. We mikken duidelijk op de Oost-Europese populatie hier in de regio en die is toch al vrij omvangrijk. In 2017 zijn we in de Sint-Amandstraat gestart met eerste winkel, maar toen mocht je daar nog op het plein parkeren. In 2019 volgde onze winkel in Kuurne/Kortrijk. Die heet daar Biedronka XL, maar omdat de zaak hier in Roeselare de grootste wordt vormen we de namen om tot Biedronka I (Sint-Amandsstraat), II (Meensesteenweg) en III (Kuurne/Kortrijk).”

Thuisgevoel bieden

De nieuwe zaak vergt een serieuze investering, maar Magdalena – die gerante is voor de drie filialen – is overtuigd van het potentieel. “Er wonen hier al heel wat landgenoten, maar ook veel seizoensarbeiders komen naar hier. Ze verblijven hier dan enkele maanden en als ze onze producten kunnen kopen krijgen ze toch wat een thuisgevoel. We hebben natuurlijk ook een ander aanbod dan de Belgische supermarkten. Typisch zijn bijvoorbeeld onze cake en een gerookte ham. Die zijn zelfs al populair bij de Belgische klanten. En we zijn ook een stuk goedkoper dan Belgische merken.”

Biedronka – wat in het Pools lieveheersbeestje betekent – is ook een supermarktketen in thuisland Polen. “Maar onze zaak staat daar volledig los van. Maar we mogen hier dezelfde benaming gebruiken. Zeg tegen een Pool Biedronka en die denkt meteen aan een winkel. Polen houden van hun eigen producten. We verkopen hier ook Jupiler en Stella, maar we zijn gewend om ons eigen bier te drinken. Hier in de Meensesteenweg zal ons aanbod nog uitgebreider zijn dan in de Sint-Amandsstraat, zo zullen we hier ook gebakken kip en kant- en klaarmaaltijden verkopen. Ook een uitgebreid assortiment aan brood.”

Magdalena zal het in de nieuwe zaak doen met een team van zeven tot tien medewerkers. De winkel is gesloten op maandag en elke andere dag van de week open van 9 tot 20 uur. (WVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.