POM West-Vlaanderen opent vernieuwde Huis van de Voeding in Roeselare

Vlnr. Romain Cools (Belgacom en Vegebe), Dirk Decoster, gedeputeerde Jean de Bethune, Marc De Paepe (Kulak) en burgemeester Kris Declercq van Roeselare. © STEFAAN BEEL
Peter Soete

Na een grondige facelift, die meer dan een jaar in beslag nam, heropende het Huis van de Voeding op 28 september. Men wil nog meer dan vroeger de West-Vlaamse voedingscluster en zijn KMO’s versterken en ondersteunen.

In 2011 kocht de provincie West-Vlaanderen de oude bottelarij van brouwerij Rodenbach in Roeselare en transformeerde die in het Huis van de Voeding. Na de huidige facelift wil het pand vooral fungeren als uitvalsbasis voor de Fabriek voor de Toekomst Voeding.

“Met deze Fabriek zet de POM in op een bundeling van krachten om de voedingsindustrie toekomstgericht te versterken”, benadrukt Jean de Bethune, gedeputeerde voor Economie. “Omgaan met nieuwe regelgeving over bijvoorbeeld waterkwaliteit, nieuwe business puren uit nieuwe trends zoals algen of insecten, en inspelen op de meest recente innovatieve technologieën zijn maar een paar uitdagingen die de Fabriek voor de Toekomst wil aangaan.”

Tewerkstelling

Een knelpunt in de voedingssector is de tewerkstelling. Om het tij te keren, werd in samenwerking met VDAB, Syntra West en IPV een volwaardig joblabo uitgebouwd, waarin ook de meest relevante thema’s van het voormalige doe- en belevingscentrum een plaatsje vinden.

Hogeschool VIVES hielp mee het moderne Foodlab ontwikkelen, waar onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten in de voedingsindustrie gebeuren.

In het Huis van de Voeding is ook het ondernemerscentrum Roeselare gevestigd, waar 25 beginnende ondernemers een plaats hebben gevonden. Ook het provinciale streekhuis Midden-West-Vlaanderen nam begin 2016 zijn intrek in het gebouw.

Op zondag 2 oktober kan iedereen kennis maken met het nieuwe Huis van de Voeding tijdens Open Bedrijvendag.

Maak kennis met het vernieuwde Huis van de Voeding in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Roeselare van vrijdag 30 september.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.