Poco Loco bouwt nieuwe wraps-fabriek in Roeselare : kostprijs 45 miljoen euro

© Google Maps
Redactie KW

Poco Loco, de producent van tex-mex-producten uit Roeselare, gaat er een derde fabriek bouwen. Dat heeft het bedrijf vrijdag aangekondigd. Het gaat om een investering van 45 miljoen euro.

Poco Loco, dat deel uit maakt van de Finse groep Paulig, maakt in Roeselare wraps, chips en taco’s. Die tex-mex-producten kennen een groeiende vraag. Daarom werd beslist een derde fabriek in Roeselare te bouwen, waar wraps zullen worden gemaakt.

Bij Poco Loco in Roeselare werken 700 mensen. Door de investering zullen nog eens 50 à 60 mensen extra aan de slag kunnen, aldus een woordvoerster.

Ondanks de naam is Poco Loco een 100 procent West-Vlaams bedrijf. Vandaag telt het bedrijf er al twee fabrieken en een enorm hoogbouwmagazijn, goed zichtbaar vanaf de snelweg naast Roeselare. Daar komt nu dus een derde fabriek bij, die met een brug zal worden verbonden met het hoogbouwmagazijn. De nieuwe productielijn voor wraps moet in 2022 operationeel zijn. Poco Loco is vandaag overigens al bezig met de bouw van een nieuwe productielijn voor chips, goed voor een investering van zo’n 10 miljoen euro. Die lijn moet in het voorjaar van 2021 operationeel zijn.

Tex-mex-producten – voornamelijk op basis van maïs – kennen een groeiend succes. Poco Loco is éen van de marktleiders. De overgrote meerderheid van de taco’s, chips en wraps die in Roeselare gemaakt worden, vinden hun weg naar grote supermarkten in Europa.

De investering komt er ondanks de coronapandemie. “Die had geen enkel effect op de investering, en zorgde ook niet voor vertraging”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier