Plopsaland zoekt 500 extra medewerkers, maar vindt ze niet

Redactie KW

Plopsaland De Panne kent een groei van meer dan 35% in vergelijking met 2013 en heeft dus extra volk nodig.

Plopsaland De Panne verwacht deze zomer en dit najaar heel wat bezoekers en daarom is het park dringend op zoek naar meer dan 500 gemotiveerde seizoenmedewerkers en studenten voor verschillende functies. Helaas zijn deze moeilijk te vinden. “Het is vanzelfsprekend dat het aantal medewerkers ook mee groeit, daarom zoeken we zo’n 500 bijkomende personeelsleden die ons team kunnen versterken en onze bezoekers een aangename dag willen bezorgen. Helaas vinden we deze momenteel niet in de regio. Ik maak me dan ook grote zorgen,” legt CEO Steve Van den Kerkhof uit.

Personeel met bussen uit Gent en Antwerpen

“Ondanks het stralende zomerweer bleven dit weekend enkele horecapunten onherroepelijk dicht wegens een tekort aan studenten om deze te bemannen. Voor grote evenementen doen we momenteel beroep op horecamedewerkers vanuit de regio Gent-Antwerpen die we met bussen tot De Panne laten komen. Om ons tekort op te vangen overwegen we ook om actief Franse medewerkers aan te werven en hen een spoedcursus Nederlands te geven.”

Studenten kunnen het hele jaar door bij Plopsaland aan de slag. Het aanbod aan jobs is dan ook heel uiteenlopend: keukenmedewerker, attractiebediener, onthaalmedewerker, kassamedewerker, showbegeleider, winkelmedewerker,… voor elk wat wils. Plopsaland probeert de jobs zo aantrekkelijk mogelijk te maken door premies voor wie veel werkt of collega’s aanbrengt, daarnaast zoekt het park ook verschillende vaste en seizoensmedewerkers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier