Plopsaland werkt camping dit jaar nog af

© BP
Redactie KW

Maandag start het openbare onderzoek voor het verblijfspark Ter Hoeve in de Duinhoekstraat in De Panne. Daar wil Plopsaland tegen eind dit jaar een camping inrichten met stacaravans, plaatsen voor mobilhomes en tenten. Vervolgens start de procedure voor de bouw van vakantiehuisjes. Plopsa-ceo Steve Van den Kerkhof ontvouwt zijn plannen.

Vorige week gaf Van den Kerkhof nog een rondleiding in het hotel bij Plopsaland De Panne dat dit najaar de deuren opent. Goed voor een investering van 25 miljoen euro. Datzelfde bedrag telt de Plopsagroep nu ook neer voor de ontwikkeling van een camping. “Het verblijfstoerisme is een nieuw segment in ons bedrijf”, duidt Steve Van den Kerkhof. “We willen alle vormen aanbieden omdat ons pretpark een gevarieerd publiek aantrekt. Bovendien zijn er niet zoveel campings meer en is het vaak zoeken naar geschikte plaatsen om te kamperen met een tent of een mobilhome.”

Dit zijn de cijfers

Het verblijfspark Ter Hoeve strekt zich uit over zeven hectare. Volgens het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan mogen er maximum 100 vakantiehuisjes gebouwd worden waarvan er 15 mogen afwijken qua grootte. Dat worden de themahuisjes. Voor dat project moet een afzonderlijke vergunning aangevraagd worden. Wel al concreet zijn de 136 percelen voor stacaravans, 24 voor caravans en 16 voor tenten. Dat segment zal volgens de Plopsa-ceo eind dit jaar al klaar zijn zodat het vanaf Pasen volgend jaar in verhuur kan. De bouw van het onthaalgebouw is volop aan de gang en moet ook tegen volgend seizoen open zijn. Daar wordt een cafetaria met terras ingericht waar je kan genieten van een snack en een drankje. Verder zijn een speeltuin, terrein voor beachvolley en een paar petanquebanen gepland. Volgend seizoen zullen in het verblijfspark vijf mensen aan de slag kunnen. Eens de vakantiehuisjes er staan, zal het werk bieden aan een twintigtal medewerkers.

Kwaliteit

“Het volledige terrein zullen we afbakenen met een groene buffer en ook op het terrein zullen we meer groen aanbrengen”, geeft Van den Kerkhof nog mee. Plopsa nam de camping Ter Hoeve in 2016 over. Dit seizoen was het gesloten door de werken die er plaatsvinden. “We willen groeien naar een camping met vier sterren. We kiezen voor meer ruimte. Zo zijn er een 40-tal plaatsen minder voor stacaravans. Van de 136 die we er zullen inrichten zijn er al 110 verhuurd.” Tot slot is er nagedacht over de mobiliteit. “Op het terrein hebben we in totaal 303 parkeerplaatsen ingetekend waarvan 124 bij het onthaalgebouw. In het hoogseizoen maken we een verbinding tussen het verblijfspark en het pretpark.”

Procedure

Maandag start het openbare onderzoek en dat loopt tot en met 6 november. Donderdag 1 oktober is een infomoment gepland in het gemeentehuis van De Panne. De plannen liggen ter inzage in het gemeentehuis na afspraak. Je vindt ze ook digitaal terug op de website van de provincie West-Vlaanderen. (GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier