Plopsaland opent opnieuw de deuren

Redactie KW

Het eerste dagje Plopsaland is voor velen een superdag geworden niettegenstaande de regen. De binnenattracties zoals Mayaland waren nog niet toegankelijk, maar bij de buitenattracties heerste een gezellige sfeer. Voor de 3.000 mensen die gereserveerd hadden was het nergens lang aanschuiven en dat maakte heel veel goed.

Van 9 uur al stonden de eerste bezoekers te wachten aan de ingang van Plopsaland De Panne. Zij wilden als eerste – na zoveel maanden – op ontdekkingstocht gaan naar de nieuwigheden die aangekondigd waren in Plopsland De Panne . En vooral: genieten van wat het park te bieden heeft. Ondanks de regen en een scherpe wind zagen we enkel blije gezichten en opgewekte geluiden.

Maatregelen

Toen het park de deuren opende was het geen stormloop, maar toch haastte iedereen zich om zoveel mogelijk te genieten op deze bijzondere dag. Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group, is verheugd dat het park, na een half jaar opnieuw de deuren mag openen: “ We waren reeds in maart volop bezig met de voorbereidingen, zodat we coronaproof konden exploiteren. Veiligheid is en blijft onze grootte prioriteit. Aangezien we werken met strikte maximumcapaciteiten om de social distancing te garanderen, vragen we de bezoekers om vooraf online hun tickets op datum te reserveren. We laten tussen de 25 en 35% van de normale capaciteit toe.”

Naast de maximumcapaciteit en het online reserveren zijn er ook nog enkele andere richtlijnen die bezoekers moeten volgen. In het hele park geldt een mondmaskerplicht. Ook moeten de bezoekers de signalisatie volgen. Na een bezoek aan een attractie wordt aan de bezoekers gevraagd om de handen grondig te ontsmetten. Momenteel zijn er geen ontmoetingen met de figuren. De horecapunten zijn geopend, maar enkel buiten met tafelbediening of voor takeaway. Voor het personeel was 8 mei ook een speciale dag. Voor velen van hen was het opnieuw de eerste echte werkdag na een periode van zes maanden.

“Geen watjes”

KSA Oostkapjes uit Oostkamp waren er helemaal klaar voor. Samen met hun leiders Telma Marthe, Annelien, Fleur en Kyana stonden zij in uniform uitgedost hun beurt af te wachten om er een aangename dag van te maken. “ We hadden deze uitstap al voorzien van begin dit jaar en we hebben er allemaal naar uitgekeken ” zegt Telma. “Het regent wel, maar KSA’ers zijn geen watjes. Het wordt vandaag een superdagje voor onze 24 kinderen.”

De familie Schamp uit Harelbeke liet even het mondkapje zakken voor de foto.
De familie Schamp uit Harelbeke liet even het mondkapje zakken voor de foto.

Ook Jeroen Schamp en Romina Haezebrouck trotseerden met de kinderen Naïke (4) en Matheo (2) uit Harelbeke de regen om er bij te zijn op deze openingsdag. “Wij zijn in de hele coronaperiode nergens naartoe geweest. We wilden er echt wel eens op uit” zegt Romina. “ De kinderen zijn zot van K3, Bumba en Plop. Waar kun je dan beter terecht dan hier om hen een superdagje mee te geven?”

Buurtpolitie

Opvallend was ook dat heel wat Nederlanders de verplaatsing naar De Panne hadden gemaakt , onder wie het gezin André en Sanne Van Der Sande uit Tilburg met hun Nienke (4). “Wij komen ieder jaar eens langs. Toen we hoorden dat het vandaag de openingsdag was wilden we dat niet missen.” Nienke was trouwens een van de eerste kinderen die de nieuwste attractie van de Buurtpolitie kon testen.

Familie Van Der Sande uit Nederland.
Familie Van Der Sande uit Nederland.

Reus één van de blikvangers

Een andere opvallende verschijning was de reus van de Meli die sinds kort weer in Plopsaland is beland. Zowel voor de kinderen, voor wie de reus nieuw was, als voor de ouders en grootouders was de reus een gegeerd object om een foto te nemen. De reus werd neergepoot naast het Melihuisje en op zijn schoenzolen staat nog steeds in grote letters ‘MELI’ te lezen.

De reus was een van de symbolen van het vroegere Melipark en was te zien in het sprookjesbos. Toen Meli, Plopsland werd in 1999 verhuisde de reus van Adinkerke naar Westouter, waar hij bij restaurant De Rentakker een nieuw onderkomen vond. Het restaurant werd een tijd geleden verkocht en de reus werd als een stukje nostalgie weer naar het park gehaald, waar hij opnieuw veel bijval geniet.

(PBM/ foto’s PBM)