Plopsaland ontvangt meer dan 2.000 sollicitaties in twee dagen tijd

Redactie KW

Het pretpark signaleerde eerder deze week dat het 500 vacatures voor jobstudenten en seizoensmedewerkers niet ingevuld kreeg.

De kandidaten komen van overal. “Veel vanuit Frankrijk, maar ook uit het binnenland”, aldus de topman. “Via tussenpersonen krijgen we zelfs mensen aangeboden uit Polen en Roemenië. Maar daar zullen we niet op ingaan.” Volgens Van den Kerkhof heeft het bedrijf in het verleden al eens voor technische profielen gebruik gemaakt van personeel uit die landen, maar bleek dat geen succes.

Spoedcursus Nederlands

De voorkeur van Plopsaland De Panne gaat uit naar Nederlandstaligen, die niet van te ver moeten komen. “Dat is uiteindelijk nog het gemakkelijkst”, luidt het bij Plopsaland, dat wel spoedcursussen Nederlands wil aanbieden aan anderstaligen.

De toevloed aan sollicitaties was volgens Van den Kerkhof enorm. “Onze personeelsdienst sloot dinsdag om 18 uur de mailbox. Om 9 uur woensdagochtend zaten er al 700 sollicitaties in.” Plopsaland gaat proberen iedereen binnen de week antwoord te bieden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier