Plopsa veilt hoogste indoor glijbaan ter wereld

De Plopsa Group veilt vanaf vandaag, via het online veilingplatform van Vavato, de hoogste indoor glijbaan ter wereld, die zich momenteel nog in Comics Station bevindt. Eind 2019 nam de Plopsa Group het Antwerpse indoorpretpark over. De 22,5 meter hoge glijbaan past niet meer in het nieuwe concept van het park, dat zich in het stationsgebouw van Antwerpen-Centraal bevindt.


Comics Station, in het Centraal Station van Antwerpen, opende de deuren in 2017. Eind december 2019 nam de Plopsa Group het park over. “Momenteel steken we het park in een volledig nieuw jasje”, zegt Plopsa-ceo Steve Van den Kerkhof. “Zo zullen er enkele nieuwe attracties komen en voegen we Studio 100-content toe.”

In de centrale hal bevindt zich momenteel nog de hoogste indoor glijbaan ter wereld, maar deze past niet meer in het nieuwe concept en moet bovendien plaatsmaken voor nieuwe attracties. Plopsa besliste dan ook om de 22,5 meter hoge glijbaan te veilen.

Bieden vanaf 5.000 euro

Voor de veiling werkt Plopsa samen met het online veilingshuis Vavato uit Sint-Niklaas, dat ervaring heeft met de internationale verkoop van onder andere oldtimers, industriële goederen, overstock en faillissementsgoederen. Het is trouwens niet de eerste keer dat Plopsa en Vavato de handen ineen slaan. Zo werden de oude paradewagens van Plopsaland De Panne vorig jaar via Vavato geveild. De online veiling van de hoogste indoor glijbaan ter wereld start vandaag en eindigt op vrijdag 30 oktober. Het startbod bedraagt 5.000 euro. Liefhebbers, verzamelaars en andere geïnteresseerden kunnen hun bod uitbrengen via www.vavato.com. Op donderdag 29 oktober tussen 11 en 13 uur is er een bezichtigingsmoment gepland voor alle geïnteresseerden.

Het is de bedoeling om de deuren opnieuw te openen eind 2021 en dat onder de nieuwe naam ‘Plopsa Station Antwerpen’. Met de geplande wijzigingen en investeringen gaat een prijskaartje van 5 miljoen euro gepaard, gespreid over de volgende jaren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.