Plannen voor windmolenpark langs snelweg Veurne

© MVQ
Redactie KW

Windparkontwikkelaar Storm en energieproducent Aspiravi hebben de snelweg A18/E40 op grondgebied Veurne in het vizier om een windmolenpark in te planten, want dat is een windrijke zone. Het Veurnse stadsbestuur zegt niet nee, maar wil wel een aanbod op maat van de stad.

Momenteel staan er langs de autosnelweg A18/E40 enkel in de omgeving van Gistel en Oudenburg windmolens. Storm en Aspiravi willen in een afgebakende zone de milieueffecten onderzoeken om na te gaan of er effectief in de omgeving van Veurne een park kan aangelegd worden en welke de beste locaties zijn in deze zone.

Zo zijn er 28 mogelijke locaties binnen de afgebakende zone. De stad geeft bij de start van dit onderzoek aan dat aantal en type molens in verhouding moet staan tot de omgeving en op maat van het aantal inwoners en ondernemers in de stad. Het multiplicatoreffect van hinder bij meerdere molens dient te worden berekend. In dat verband vraagt de stad een bijkomend meetpunt in de deelgemeente Bulskamp. Het stadsbestuur stelt ook dat elke Veurnse inwoner en ondernemer moet kunnen participeren in een toekomstig project wanneer blijkt dat de milieueffecten gering zijn en de adviezen van de verschillende overheden gunstig.

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier