Plan van nieuw bedrijventerrein in De Panne goed onthaald

Het Pannese gemeentebestuur voert momenteel een behoeftenonderzoek voor de inrichting van een lokaal bedrijventerrein uit.

© RLV

“Het is echt wel de bedoeling om er zelfstandigen een kans te geven zich er te vestigen omdat sommigen effectief nood aan meer ruimte hebben”, verduidelijkt Nick Cuvelier van de dienst Lokale Economie. “We hebben zeker niet de intentie om daar filialen van warenhuizen aan te trekken. Die hebben al een locatie, meestal in of niet ver van het centrum, waar mensen ook te voet of met de fiets hun boodschappen kunnen doen. Momenteel hebben we toch al een tiental vragen van ondernemers die zich op het lokale bedrijventerrein te vestigen.”

2016

“Het onderzoek loopt in het kader van de opmaak van een Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan”, aldus nog Cuvelier. “Een lokaal bedrijventerrein moet hierin opgenomen worden, zodat in een latere fase een Ruimtelijk Uitvoeringsplan kan opgemaakt worden. De realisatie is ten vroegste haalbaar tegen 2016, als er voldoende nood werd aangetoond.”

(RLV – foto RLV)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.