"Destijds begonnen we hier als jonge gasten met een slagerij. Na 23 jaar lieten we de zaak over aan slager Nicolas", vertelt Viviane. "Sinds vorig jaar kwam ons pand opnieuw leeg te staan. Het stond een tijdje te koop, maar we wilden het niet...

"Destijds begonnen we hier als jonge gasten met een slagerij. Na 23 jaar lieten we de zaak over aan slager Nicolas", vertelt Viviane. "Sinds vorig jaar kwam ons pand opnieuw leeg te staan. Het stond een tijdje te koop, maar we wilden het niet laten verkrotten. Van moeder, die in het rusthuis verblijft, kregen we te horen dat veel bewoners klagen omdat steeds meer handelszaken verdwijnen op de Plaats. Dus beslisten we om hier opnieuw een slagerij te openen.""We zijn helemaal vanaf nul herbegonnen. We hebben de zaak volledig gerenoveerd en maakten er iets gezelligs van. Klanten vragen opnieuw naar onze droge worsten, préparé finesse, paté of gehakt. Er is ook een klein buurtwinkeltje met de belangrijkste basisproducten zoals groenten, fruit, zuivel, brood, frisdranken... Het is de bedoeling dat ik hier in de zaak sta, terwijl Ivan zijn ding doet in Nieuwenhove bij Waregem, waar we al zes jaar een keurslagerij hebben", aldus Viviane.Sluitingsdagen zijn donderdag en vrijdag. De slagerij is open van 8 tot 12.30 uur en van 14 tot 19 uur (op zaterdag tot 18.30 uur). Op zondag kan je in de Keurslagerij terecht tussen 8.30 en 12.30 uur en tussen 16 en 19 uur. (CB)