https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Pieter Marchand nieuwe voorzitter IEBEVE

Uittredend voorzitter Peter Van de Vyvere gaf de fakkel door aan Pieter Marchand. © EF
Stefaan Dehaerne
Stefaan Dehaerne Medewerker KW Westhoek

De Ieperse Bedrijven Vereniging (IEBEVE) heeft een nieuwe voorzitter. Peter Van de Vyvere (Stevens Commercial) heeft de fakkel doorgegeven aan nieuwe frontman Pieter Marchand (Sum-Invent). IEBEVE blijft ijveren voor een betere mobiliteit in de regio en wil opleidingen betaalbaar maken.

Ook voor IEBEVE is deze coronaperiode iets uitzonderlijks, want sedert 13 maart weet de Ieperse Bedrijven Vereniging dat de bedrijven in Ieper zeker de krachten moeten bundelen. Dat deden ze donderdagavond fysiek voor de eerste keer tijdens een zomerbarbecue in de Citroëngarage van de familie Erard langs de Dehemlaan.

Na zes jaar voorzitterschap weet Peter Van de Vyvere als geen ander de mooiste verwezenlijkingen van zijn bestuur bescheiden te verwoorden. “Het digitale infobord, dat we met subsidies gerealiseerd hebben, toont aan de passanten dat er werkaanbiedingen zijn. Bovendien kunnen we op die manier onze opendeurdagen aankondigen, maar voor commerciële boodschappen is er begrijpelijkerwijs geen plaats.”

Mooie opkomst

“Als tweede blikvanger denk ik aan de brand bij Harwig, waar wij alle info ‘gestroomlijnd’ hebben, want niemand wist waar naartoe. Zelfs niet-leden hebben van onze dienstverlening gebruik kunnen maken!”

De gewezen IEBEVE-voorzitter was tevreden over de opkomst voor de barbecue. Peter Van de Vyvere: “Wanneer we 50 personen op ons event krijgen, zijn we meer dan tevreden. We mobiliseren hen vier keer per jaar en met de nieuwjaarsreceptie en onze zomerbbq erbij zitten we aan een mooi gemiddelde van een keer om de twee maanden.”

“In zes jaar tijd denk ik wel te mogen stellen dat IEBEVE een aanspreekpunt is geworden naar plaatselijke overheden, zoals de WIER. Bij de renovatie van de Rozendaalstraat en Dehemlaan zijn ze zelfs komen vragen hoe en wanneer wij het zagen!”

Nieuwe voorzitter

Wanneer we polsen naar de drie doelstellingen die de nieuwe voorzitter voor ogen heeft, is het voor Pieter Marchand duidelijk: “Mobiliteit blijft een oud zeer: wat denk je van de A19 en de aansluiting naar de Pilkemseweg/Boezinge? Denk maar aan de spoorvorming op de brug.”

De ontwikkeling van bijkomende gronden, liefst in de richting van de A19 (richting Pilkem Ridge, red.) geniet zijn voorkeur. “Een volledig nieuwe aansluiting van de A19 die naar beneden gaat en aansluit op een nieuw gedeelte zou een droom zijn.”

Digitale aansluiting

De ondernemers zijn gelukkig al goed mee op vlak van de digitale aansluiting. “Dat is anders bij de kleine handelszaken die op dat vlak tijdens de lockdown een versnelling hoger moesten schakelen. De meeste moeten alles zelf doen en dan is het echt niet meer haalbaar.”

“Als nieuwe voorzitter wil ik ook toegevoegde waarde creëren voor onze leden. Tussen beschikbaarheid en noden gaapt er een grote leegte. Rentabiliteit en hoe gebruik je je tijd om ondernemers te ondersteunen is een vraag voor de toekomst waar we een passend antwoord op moeten vinden. De meeste zijn zodanig opgeslorpt door hun werk dat ze niet geneigd zijn opleidingen te volgen. Samen maken we dit betaalbaar!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.