Piet en Katrien openen hun huiskamerrestaurant New Season

Piet Heldenbergh en Karien Verscheure aan New Season. © KDS
Redactie KW

De Tinekesgemeente is een restaurant rijker. Piet Heldenbergh en Karien Verscheure uit Izegem beginnen er met hun huiskamerrestaurant aan een nieuw hoofdstuk in hun carrière.

Piet Heldenbergh studeerde leraar plastische opvoeding aan het Sint-Lucas in Gent. Hij werkte drie jaar in de grafische sector. Hij zei het bedrijf Roularta vaarwel en richtte samen met zijn vader een eigen bedrijf, HDB-solutions, op. Ondertussen volgde Piet een opleiding kok aan Hotel- en Toerismeschool Spermalie in Brugge. Karien is boekhoudster en was de administratieve hulp in de zaak. Ze hebben vier kinderen.

New Season is eigenlijk het resultaat van een uit de hand gelopen hobby. “Ik volgde de opleiding kok omdat ik de finesses van het vak wou kennen”, zegt Piet. Na deze opleiding stonden Piet en Karien voor een keuze, alhoewel. Piet zijn textielverhaal was ten einde. Hij was toe aan een nieuwe uitdaging. Na 28 jaar handel in textiel en industriële naaimachines laat hij de firma over aan zijn trouwe medewerker Jannes Renard. “Het is fijn om zo een firma over te laten. Dit bespoedigde de beslissing om het over een andere boeg te gooien.”

Ze gingen op zoek naar een geschikt pand doorheen West-Vlaanderen. Via de kust over het Heuvelland kwamen ze in Heule terecht. Hun zoektocht duurde twee jaar maar er was geen haast bij. “We hebben onze ideale locatie gevonden.”

Suggestiekaart

In huisrestaurant New Season is iedereen welkom. Er is geen dresscode. Het restaurant is ingericht als een gezellige woonkamer. Het is niet de bedoeling om een sterrenrestaurant te worden. “Bij ons gaat het om het totaalplaatje. Het eten, de bediening en de sfeer. Het moet af zijn. Karien staat in voor de zaal, ik neem de keuken voor mijn rekening”, vertelt de kok.

Geen klassiekers

“Op onze kaart staan geen klassiekers zoals een gewone steak. De klanten zullen bij ons nieuwe creaties proeven met een knipoog naar de wereldkeuken. We werken kleinschalig en werken met een beperkte suggestiekaart. Deze zal per seizoen variëren. We spelen in op de wensen van de klant”, vertellen de nieuwe Heulenaars. “Door de coronacrisis gaan we de zomer overbruggen met enkel de suggestiekaart. Vanaf september kunnen de klanten hier ook terecht voor een lunch. De naam New Season verwijst naar het ‘nieuwe’ dat er voor ons aankomt”, besluiten ze. (CHH)

Info: New Season, Gullegemsestraat 7, Heule, 056 29 06 02, www.newseason.be,

resto@newseason.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier