Pfaff naaicentrum in Stormestraat sluit de deuren: “We zullen onze klanten missen”

Marnix Manhaeghe, Marleen Vanden Bossche en dochter Valerie. © HDV
Redactie KW

Al 46 jaar is Pfaff naaicentrum gespecialiseerd in onder andere de verkoop en herstelling van naaimachines. De Waregemnaren konden daarvoor altijd terecht in twee winkels, maar daar komt nu een einde aan. Marleen Vanden Bossche en dochter Valerie Manhaeghe, de uitbaters van de winkel in de Stormestraat, besloten om ermee op te houden en startten begin deze maand met de uitverkoop. De winkel in de Meersstraat blijft wel open.

In 1974 zag Pfaff naaicentrum in Waregem het levenslicht. Eerst was er alleen een winkel in de Stormestraat, maar aan het eind van vorige eeuw kwam daar ook de zaak in de Meersstraat bij. In al die jaren stond Pfaff naaicentrum in voor de verkoop en herstelling van naaimachines. Na verloop van tijd kwamen daar ook nog strijkmateriaal, naaibenodigdheden en allerhande accessoires bij. Nu hebben Valerie en Marleen besloten om een streep te trekken onder de winkel in de Stormestraat.

“Begin dit jaar zijn we tot het besluit gekomen dat het hoofdstuk Pfaff naaicentrum voor ons hier stopt”, bevestigt Valerie. “Door de opkomst van het coronavirus moesten we onze beslissing enkele maanden uitstellen, maar we zouden hoe dan ook niet meer van mening veranderen. Ik werk hier immers al 23 jaar, sinds 1997, en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik een andere weg wil inslaan.”

Het sociale aspect was een grote factor waarom we zo graag in deze winkel stonden

Ook voor haar mama Marleen stopt het verhaal hier. “Na 36 jaar in deze zaak gewerkt te hebben, heb ik ook besloten om ermee op te houden. Vanaf nu zal ik kunnen genieten van mijn pensioen. Al zal ik af en toe nog eens te vinden zijn in de zaak in de Meersstraat waar ik mijn man, Marnix, zal helpen. Die winkel blijft wel open en het is er nu immens druk qua verkoop en reparaties van naaimachines.”

Op 1 oktober besloten Valerie en Marleen om van start te gaan met de uitverkoop in de Stormestraat. “Tot nu toe zijn het al immens drukke en hectische dagen geweest”, vertelt Valerie. “Iedereen wil nog een laatste keer onze winkel binnenstappen. Ook vorige maand kwamen er al veel mensen over de vloer die wilden weten of we er echt mee zouden stoppen. Sommigen waren zelfs al in paniek dat ook de winkel in de Meersstraat zou sluiten, maar we konden hen dus geruststellen. Met de start van onze uitverkoop is het aantal mensen dat hier over de vloer kwam alleen maar opgelopen. We hebben altijd een goede band met onze klanten gehad en ook nu waren de reacties enkel positief.”

Leuke gesprekken

Valerie en Marleen moeten dan ook niet lang nadenken wat ze het meest zullen missen als het verhaal in de Stormestraat volledig ten einde is. “De klanten uiteraard”, zeggen ze in koor. “Het zal raar zijn om niet meer dagelijks leuke gesprekken met hen te kunnen hebben. Het sociale aspect was een grote factor waarom we zo graag in deze winkel stonden. We willen dan ook al onze klanten van over de jaren heen enorm bedanken voor alle steun en het vertrouwen dat ze in ons hadden.”

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier