Petra Van Mele start webshop Reyntje de vos met duurzame kinderkledij

Petra Van Mele en Frederic Reynaert zijn op zondag 16 april een van de standhouders tijdens de Belevingsmarkt waar je kan kennismaken met hun webshop Reyntje de vos. © Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Onlangs gaf Petra Van Mele uit de Geneverpiete (Oudenburg) haar leven een nieuwe wending. Bewust over natuur en milieu is ze gestart met haar webshop Reyntje de vos met duurzame kinderkledij. “Het wordt tijd dat we ons leven aanpassen en bewuster gaan leven”, zegt Petra. Een eerste kennismaking met Reyntje de vos kan trouwens op zondag 16 april op de Belevingsmarkt waar je Petra vindt met haar caravan Juliette.

Petra Van Mele (44) woont sedert een vijftal jaar met haar man Frederic Reynaert en hun kinderen Manou, Victor en Sangdji in Oudenburg. Ze vonden de rust in de Geneverpiete. “Ik was tot voor kort aan de slag in een drukke kantoorjob en zag me dat niet de rest van mijn leven doen. Zelf zijn we heel erg met duurzaamheid bezig. Ik wilde hierrond ook graag iets doen en dat resulteerde in de verkoop van dergelijke kinderkledij. Een fysieke winkel starten, bleek na rekenen en tellen te duur, dus koos ik voor een webshop”, vertelt Petra.

Gemaakt in Europa

Als naam koos ze voor Reyntje de vos. “Ja, dat verwijst naar de familienaam van mijn man, Reynaert, maar ook naar mijn afkomst. Mijn roots liggen namelijk in het Waasland en daar leeft het verhaal van Reinaert De Vos nog heel sterk”, legt Petra uit.

“Voor mijn aanbod kinderkledij kies ik voor duurzaam gemaakte stukken in duurzame materialen zoals biologisch katoen. Daarom schaf ik alleen kledij aan die in Europa gefabriceerd is. Zo bied ik de merken Tocoto Vintage, Müsli, Copenhagen Colors en Mullido aan.”

“Ook is er een collectie op komst van een Nederlandse ontwerpster die met haar social kidslabel Kind Rebel verschillende lijnen aanbiedt. Leuk aan dit verhaal is dat je er een boekje kan bijkopen met tekeningen die je ook op de kleertjes vindt. En waarin uiteraard ook duurzaamheid de hoofdtoon vormt”, licht Petra toe. “En ja, de kleertjes zijn bij mij duurder dan in de bestaande ketens, maar ze gaan veel langer mee.”

Ecologisch verpakt

De kinderkledij die je in haar webshop www.reyntjedevos.be vindt, gaat van 0 tot 12 jaar. Op 20 mei staat een feestelijke opening gepland waar iedereen kan kennismaken met Reyntje de vos.

“Wie bij mij koopt, krijgt zijn pakje sowieso verstuurd via BPost. En verpakken doe ik ook met ecologisch papier en tape. Wie dat wil, kan ook een geschenkverpakking vragen. Daar doen we dan een bamboe tandenborsteltje bij. En dat vinden de kinderen heel leuk. In die manier van werken willen we ons echt onderscheiden”, besluit Petra die ook nog andere plannen heeft en hiervoor een opleiding interieurstyliste volgt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier