Petitie voor pakjesautomaat in Hooglede

Tomas De Meyer haalt voorlopig zijn pakketje uit de pakjesautomaat in buurgemeente Kortemark.© JT
Tomas De Meyer haalt voorlopig zijn pakketje uit de pakjesautomaat in buurgemeente Kortemark.© JT
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Gemeenteraadslid Tomas De Meyer (Groep 21) is met een online petitie gestart om een pakjesautomaat in de gemeente Hooglede te plaatsen. Hij stelde die vraag ook al eens tijdens de gemeenteraad, maar de meerderheid zag toen geen graten in het voorstel. Via de petitie wil De Meyer polsen of er een draagvlak is bij de inwoners.

“Overal in Vlaanderen zien we pakjesautomaten opduiken. Ook in buurgemeenten Kortemark en Roeselare staan er al. Sommige van onze inwoners maken er zelfs gebruik van. Als je nu een pakje bestelt en je bent niet thuis, dan neemt de postbode het terug mee en kan je het ten vroegste de volgende dag gaan afhalen”, verklaart De Meyer.

“De openingsuren van het lokale postkantoor zijn erg beperkt met soms een lange wachtrij. Zo’n pakjesautomaat zou een grote meerwaarde bieden. Zo kan je op een zelf gekozen tijdstip het pakketje uit de muur halen met een simpele code. Op die manier ben je niet meer gebonden aan de openingsuren van het postkantoor.”

Nadelig lokale economie

Toen De Meyer dit vorig jaar voorstelde op de gemeenteraad kwam het commentaar dat dit nadelig zou zijn voor de lokale economie. De Meyer weerlegt dit echter: “Niemand bestelt zijn brood of vlees via de post. Maar de persoon die nu zijn pakketje in Kortemark moet afhalen, zal wellicht zijn brood en vlees ook daar kopen en niet in de eigen gemeente. Bovendien is de pakketjesbrievenbus in eigen gemeente nog goed voor het milieu ook want zo worden heel wat nodeloze kilometers vermeden.”

De Meyer hoopt via een petitie voldoende inwoners te vinden die het idee ook genegen zijn. Vervolgens wil hij ermee naar het gemeentebestuur stappen om hen de vraag voor een lokale pakjesautomaat voor te leggen. De petitie is terug te vinden op www.petities.com/pakjesautomaathooglede. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.