Peter Debaere verhuist van krantenshop Relay naar Hubiz, zes meter verderop

Zes meter verder van bij zijn voormalige stek opent Peter Debaere zijn gloednieuwe zaak Hubiz. © TVK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 14 februari opent Peter Debaere (52) zijn nieuwe zaak Hubiz in de stationshal van Kortrijk. De zaak ligt precies zes meter van zijn vorige krantenzaak Relay.

“De locatie bestaat 80 jaar. Als Relay sluit zal het nostalgie worden. Het werd er veel te klein. Ik was dringend aan uitbreiding toe. Met Hubiz, een afkorting van Hub en Bizness, wordt het veel groter. Ik zou niets anders meer willen doen, ik heb al een tijdje de job van mijn leven gevonden“, lacht Peter, die uit de verkoopsector komt.

“Een krantenwinkel heeft een bepaalde charme en ik ben nogal sociaal aangelegd”, zegt Peter van zichzelf. Behalve dag- en weekbladen, magazines en rookwaren heeft Hubiz een aanbod van snoep en producten van de Nationale Loterij tot sterke drank, en van gsm-kabeltjes tot zelfs stationsromannetjes. Daarnaast kan je er ook terecht voor broodjes, kleine voorverpakte hapjes, koffie en smoothies. “Er is ook altijd een streepje muziek op de achtergrond. Het moet gezellig zijn, vind ik. De mensen – meestal vaste klanten – weten na al die jaren ook dat ik hen erg snel kan bedienen”, zegt Peter trots.

De zaak is open van 6 tot 18.30 uur. “Het kan ook vroeger zijn want er zijn al passanten om kwart voor vijf“, geeft Peter nog mee. In de nabije toekomst wil Peter ook enkele acties doen waarmee prijsjes en gadgets te winnen zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier