Personeel Bombardier Brugge naar huis vertrokken

© BELGA
Redactie KW

Dat bevestigt Henk Deprez, provinciaal secretaris bij ABVV Metaal. Ze doen dat in een reactie na de aankondiging van de Canadese vliegtuig- en treinconstructeur dat 7.500 jobs verloren zullen gaan.

ACV gaf vrijdagochtend al te kennen dat er ongerustheid was bij het personeel. Die ongerustheid vertaalde zich na de middag in een stakingsactie. De werknemers besloten het werk neer te leggen en naar huis te gaan. “Het is vooral een waarschuwing en een signaal naar de Europese directie”, aldus Henk Deprez. “Het is altijd hetzelfde liedje. We worden volledig in het ongewisse gelaten. Met deze actie dringen we aan om zo snel mogelijk nieuws te krijgen”, aldus Deprez.

Volgens de vakbond zal er maandag opnieuw gewerkt worden. Dan staat er een videogesprek met de Europese directie gepland, maar ABVV Metaal verwacht daar niet al te veel van.

Hoewel Bombardier nog een bestelling lopen heeft van De Lijn en de NMBS, en er dus nog enkele jaren werkzekerheid is voor het grootste deel van het personeel, loopt het orderboek niet vol en is het wachten op nieuwe bestellingen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier