Personeel bij Bombardier in Brugge toch enigszins gerustgesteld

Het personeel van de Brugse vestiging van vliegtuig- en treinbouwer Bombardier heeft matig positieve signalen gekregen van de directie. Dat melden de vakbonden na overleg met de directie maandagochtend. Vooral de arbeiders zouden de komende jaren zeker werk hebben.


Na een staking vrijdag, is het personeel van Bombardier maandag gewoon terug aan het werk gegaan in afwachting van een gesprek tussen de vakbonden en de directie van de vestiging, die eerder de Europese directie had gesproken. Er heerste namelijk nogal wat ongerustheid toen het Canadese bedrijf vorige week bekendmaakte nog eens 7.500 jobs te willen schrappen na een eerdere herstructurering.

Voor de arbeiders in Brugge kwam er matig positief nieuws. Die jobs zouden gevrijwaard zijn omdat Brugge bij de vorige herstructurering het personeelsbestand reeds duchtig heeft uitgedund. Op middellange termijn zouden 250 arbeiders zeker zijn van hun job, maar alles staat of valt met nieuwe bestellingen. De vakbonden blijven dan ook ongerust nu een nieuw order van De Lijn naar een Spaanse concurrent dreigt te gaan. “En mogelijk zouden we ook werk krijgen vanuit andere vestigingen“, zegt Luc Logghe van ACV Metea.

Er zou mogelijk wel nog gesnoeid worden bij de bedienden en kaderleden, maar omdat de vorige herstructurering nog niet is afgerond, proberen de vakbonden ook die jobs te vrijwaren. “Het is en blijft bang afwachten, al is de grootste angst bij de arbeiders nu wat afgenomen”, besluit Henk Deprez van ABVV Metaal.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.