Perles & Confiture wint etalagewedstrijd Witte Donderdag

© (Foto JVGK)
Redactie KW

De top 3 van de Etalagewedstrijd Witte Donderdag is bekend. De winnaar is Perles & Confiture, de tweede plaats is voor Kapper Vuylsteke en de derde plaats is voor Het andere geschenk, een initiatief van Ubuntu. Aan de wedstrijd namen 54 zaken deel.

Perles & Confiture is het verhaal van Anne Maes die aan ‘Parels voor de Zwijnen’ of in het Frans, ‘Donner de la Confiture aux Cochons’, een positieve weerklank geeft met een eigen collectie functioneel porselein. Voor haar etalage schilderde ook zelf het doek en toonde ze zelfontworpen porselein. “Ik ben erg opgetogen met deze eerste plaats. Het is een beloning voor mijn harde werk en de tijd die ik elke keer in elke etalage steek, niet enkel de Paasetalage. Dat doet me deugd”, aldus Anne.

Perles & Confiture wint etalagewedstrijd Witte Donderdag
© (Foto JVGK)

“Ik hou vooral van de stijl van een stilleven en op basis daarvan creëer ik een etalage. Een blikvanger zegt veel over iemand zijn persoonlijkheid.” Voor haar etalage wilde Anne geen begane paden volgen. “Ik wilde niet in het traditioneel patroon vallen van Pasen: chocoladen eitjes, veel geel en de bekende paaslelie. Ik toon wel iets dat refereert aan Pasen met kleurschakeringen en summier weggestopte eitjes in de accessoires in de etalage”, duidt Anne. De etagewedstrijd is een organisatie van Unizo Kortrijk en Shop in Kortrijk.

(PVH – Foto’s JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier