Patrick Lefevere slachtoffer van vakbondsactie in Zaventem

Patrick Lefevere. © BELGA
Redactie KW

Patrick Lefevere, teammanager van wielerploeg Deceuninck-Quick.Step, was een van de slachtoffers van de actie van de douaniers op Zaventem. Hij werd er niet erg door gehinderd, maar hij betreurt de actie wel omdat hij dit niet goed vindt voor het imago van de luchthaven en ons land.

Lefevere kwam van Stuttgart, een vlucht van amper één uur. “Het begon al slecht in Stuttgart, door een technisch probleem was mijn vlucht met drie uur vertraagd. Dan landen we hier en staan we in de file, maar voor mij – ik heb geen bagage mee – viel het hier nog mee.”

De West-Vlaamse wielerbaas heeft enerzijds begrip voor de reden van de actie – het personeelsgebrek. “Maar anderzijds zou ik toch liever hebben dat ze het ministerie van de bevoegde minister blokkeren in plaats van de mensen die in België aankomen. Voor mij persoonlijk, als Belg, is dit niet erg, maar het geeft toch geen goede indruk aan mensen die uit andere landen komen.”

Marc Nijs, secretaris van ACV Openbare Diensten, verzekert dat ze door zullen gaan met actievoeren. “We hebben vanmorgen ons personeelsgebrek kunnen aantonen. Op een bepaald moment waren alle douaniers tegelijkertijd vaststellingen aan het doen, alle andere mensen moesten we toen wel door laten zonder enige controle. In een dik half uur tijd hebben we 3.000 euro aan boetes opgehaald. Wij hebben hier in Zaventem een tekort van 40 procent personeel. Door de Brexit gaan er nog meer mensen nodig zijn, dus het wordt hier catastrofaal.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.