"Het was mijn grote droom om een Thais restaurant te openen", aldus Pasiree. "Ik woon al 26 jaar in België, ver weg van mijn roots. Op deze manier kan ik een stukje van mijn eetcultuur meebrengen naar hier." Veel mensen zeid...

"Het was mijn grote droom om een Thais restaurant te openen", aldus Pasiree. "Ik woon al 26 jaar in België, ver weg van mijn roots. Op deze manier kan ik een stukje van mijn eetcultuur meebrengen naar hier." Veel mensen zeiden haar al dat ze goed kon koken en Pasiree heeft al tien jaar ervaring in andere Thaise restaurants. In SanSaeb word je vooral bediend door Thaise mensen maar ook haar kinderen Louis (24), Phloy (20) en Maury (18) en haar man Jean Brodeur helpen soms in de zaak. "We startten in augustus en mochten ondertussen al veel goede shifts draaien. De mensen zijn tevreden." Op de kaart staat bij elk authentiek gerecht - dat geserveerd wordt met rijst hoe pikant het is. Wie het milder wil, kan dit laten aanpassen. Bij SanSaeb, wat 'heel lekker' betekent in het dialect van de streek waar Pasiree afkomstig is, wordt er enkel met verse producten gewerkt. "De Thaise keuken is vooral een mengeling van zoet en pikant. Je krijgt een bom van smaken in je mond", glimlacht Pasiree. Er worden in het restaurant ook Thaise bieren geserveerd. (EDB)SanSaeb, Leiestraat 9 in Kortrijk, 056 42 59 42(EDB - foto EDB)