Pascal en Florence Roegiers bundelen de krachten in Markt 22 in Ieper

Schoonzoon Alexander Tryssesoone en zaakvoerder Pascal Roegiers in hun zaak Markt 22. © foto EF
Redactie KW

Op 1 januari sloot tearoom Het Moment in de Boterstraat zijn deuren. Uitbaatster Florence Roegiers draait vanaf nu mee in Markt 22, waar haar vader Pascal zaakvoerder is.

In 2012 startte Pascal Roegiers met Het Moment. Samen met dochter Florence baatte hij zes jaar de zaak uit. In 2018 vervulde Pascal een horecadroom. Hij nam Markt 22 over en kreeg zo zijn groot terras op de markt. “Ik kon een droom vervullen, maar financieel was het wikken en wegen. Toch ben ik blij dat we deze stap gezet hebben”, opent Pascal.

Vanaf dan focuste Florence zich meer op Het Moment, terwijl Pascal Markt 22 onder zijn hoede nam. Eind 2019 eindigde het huurcontract van Het Moment en dat zette de familie aan het denken. “We zaten enerzijds met een personeelstekort en bij Lotte Helsen, de dochter van de eigenaars, groeide ook de ambitie om haar eigen zaak te starten. Het leek ons dan ook de perfecte oplossing. Wij bundelen vanaf nu onze krachten in Markt 22 en Lotte start in april met haar eigen kledingzaak.”

Koffie met advocaat

Het Moment bepaalde mee het straatbeeld van Ieper. Pascal kreeg dan ook veel reacties van klanten. “We hadden een heel trouw cliënteel. Hopelijk zetten zij nu mee de stap naar Markt 22. We gaan er niet veel veranderen, want de zaak draait goed. Wel nemen we een klein aantal zaken van de menukaart van Het Moment over, zoals onze gekende koffie met advocaat. Vanaf nu met zicht op de Ieperse Grote Markt.”

Pascal en dochter Florence zullen nu terug intensiever moeten samenwerken. Maar daar ziet hij alvast geen problemen in. “We zijn goed op elkaar ingespeeld. Ik doe de keuken en Florence doet samen met haar man Alexander Tryssesoone de zaal. Iedereen kent zijn taak en we vertrouwen elkaar blind. Zo doen we de zaak draaien. We hebben acht mensen vast in dienst en daarnaast nog een aantal jobstudenten. Samen met ons team blijven we hard werken om Markt 22 goed te doen draaien”, legt Pascal uit.

Nieuwe kledingzaak

Het pand waar Het Moment gevestigd is, zal alvast niet lang leeg blijven staan. Lotte Helsen start er namelijk haar eigen kledingzaak. “Het pand is van mijn ouders. Nu Het Moment stopt, is het een ideale kans om mijn droom te vervullen. Ik werk nu nog als apotheekassistente, maar mode is altijd al één van mijn passies geweest. Ik wil tegen april de deuren openen.”

“Voor het nieuwe interieur werk ik samen met Schollier uit Sint-Idesbald. Ik wil er iets speciaals van maken. Mensen moeten een goed gevoel krijgen wanneer ze aan het winkelen zijn. Daarnaast ben ik volop in gesprek met verschillende leveranciers. Ik wil een dameskledingzaak uitbouwen met betaalbare mode voor de jeugd. Ik voel namelijk aan dat hier veel vraag naar is. Ieper heeft wel een aantal mooie winkels, maar die zijn redelijk prijzig. Naast de klassieke winkel wil ik ook werken met een webshop”, besluit Lotte. (SD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten