Parrein nv breidt uit met een extra loods van ruim 1.500 m² langs Brugseweg

Bart Parrein en Veerle Demeulenaere voor hun firma die sinds 2013 gehuisvest is in de Brugseweg in Poelkapelle. (foto RB)©Robert Barthier
Bart Parrein en Veerle Demeulenaere voor hun firma die sinds 2013 gehuisvest is in de Brugseweg in Poelkapelle. (foto RB)©Robert Barthier
Robert Barthier
Robert Barthier Medewerker KW

De firma Parrein nv in de Brugseweg in Poelkapelle blijft groeien. Om het probleem van ruimtetekort op te vangen werd een nieuwe loods gebouwd van 1.550 m².

“Hiermee zijn we klaar om in te spelen op de vraag naar nieuwe toepassingen in de landbouwsector”, vertelt Veerle Demeulenaere, die samen met haar man Bart Parrein de zaak runt. “We willen blijven doorgroeien en verder inzetten op innovatie. Er zitten nog tal van ideeën in de pijplijn.”

“Met dertien personen, ikzelf en mijn echtgenote inbegrepen, zijn we een klein familiaal bedrijf met een unieke plaats in deze nichemarkt”, verovlgt Bart. “Ons gamma groeide in enkele jaren tijd van een éénrijige tot een zesrijige plantmachine. Er lopen al een aantal machines in West-Vlaanderen, maar ook vanuit het buitenland is de interesse groot. Door de groei van het bedrijf zagen we ons genoodzaakt om de bestaande zaak aan de Brugseweg verder uit te breiden.”

Tweede generatie

Bart Parrein is de tweede generatie aan het roer van het bedrijf. “Net na de Tweede Wereldoorlog hebben de boeren hun trekpaarden geleidelijk aan vervangen door tractoren. Mijn vader Raphaël was van kindsbeen af al geïnteresseerd in machines en motoren en dus was de komst van de tractor een zegen voor hem. In het begin herstelde hij landbouwvoertuigen op de eigen hoeve. Al gauw barstte de zaak uit haar voegen en nam hij een definitieve start langs de Zonnebekestraat in Langemark. In 1989 stapte ik mee in het bedrijf en in juli 2013 verhuisden we naar een totaal nieuwe vestiging aan de Brugseweg in Poelkapelle.” (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier