Papieren Zonnebon niet meer geldig vanaf 1 oktober

© (Foto NVZ)
Redactie KW

Zonnebeke – De gemeentelijke geschenkbon, de Zonnebon, kun je vanaf 1 oktober online aankopen via www.zonnebon.be

De oude papieren bon die je anders op het gemeentehuis kwam kopen, verdwijnt en maakt plaats voor een digitale versie die gemakkelijk van thuis uit kan besteld worden. Om de oude bonnen zo snel mogelijk uit de handel te halen, kan die vanaf 1 oktober niet langer gebruikt worden bij de deelnemende handelaars. Wel kunnen ze op het gemeentehuis ingeruild worden tegen een digitale bon die meteen 10% meer waard is dan de oude bon. Naast die extra 10% is de bon dan opnieuw een jaar langer geldig.

“De Zonnebon schenkt het beste van onze gemeente in een bon. De bon is een leuk geschenk omdat je er simpelweg veel producten van eigen bodem mee kunt kopen. Veel eigenheid in een kleine verpakking en je kiest lekker zelf,” stelt schepen van lokale economie Ingrid Vandepitte. “Je kunt de bon gebruiken bij een zestal horecazaken, zelfs voor een carwashbeurt of fotoshoot met het gezin. Ook dat is mogelijk via de Zonnebon,” aldus de schepen.

De bon is te koop voor 10, 25 of 50 euro. Dit bedrag moet niet in een keer gespendeerd worden. De bon heeft een QR-code en wanneer de handelaar de bon scant, betaal je automatisch je rekening. Is de bon niet opgebruikt, dan blijft het resterende bedrag op de bon staan. Dezelfde QR-code blijft geldig.

Als je de code met je eigen toestel scant, kun je kijken hoeveel je bon nog waard is. Vanaf oktober kan de bon online gekocht worden via www.zonnebon.be. Naar het gemeentehuis gaan hoeft zelfs niet meer. Je bestelt en betaalt online en ontvangt de bon in je mailbox.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier