Pakistaan Adil Butt opent nieuwe shop ‘Alizay’ op de Bosmolens

Adil Butt achter de toonbank van zijn gloednieuwe zaak.
Wouter Vander Stricht

De Bosmolens is een handelszaak rijker. Langs de Meensesteenweg op het huisnummer 100 heeft Adil Butt de winkelruimte van het nieuwe appartementsblok ingenomen. De man is uit Pakistan afkomstig. “Maar ik woon al meer dan tien jaar in België. Nu huis ik in de Baron de Pélichystraat.”

Hij werkte ook nog bij Sidhu, de nacht- én dagwinkel in dezelfde straat. “Maar deze winkel hier open ik op eigen houtje.”

Zijn oog viel op dit pand. “Omdat er hier in de buurt nog geen dergelijke winkel is. Ik ben al eens heel de Meensesteenweg afgereden”, verklaart hij zijn research. Een nachtwinkel wordt het niet, dat is overigens niet toegestaan in dit deel van Izegem. “Ik zal open zijn van 7 uur in de morgen tot 20 uur ‘s avonds. Ook op zaterdag en zondag. Een sluitingsdag heb ik nog niet, ik zal kijken wanneer het het minst druk is en daarna de knoop doorhakken.”

Schoonheid van het licht

Adil Butt zal zonder personeel werken en zegt al aangenaam kennis gemaakt te hebben met de buurt. In zijn dagwinkel vind je het aanbod dat ook kenmerkend is voor nachtwinkels. “Ik verkoop hier rookwaren, maar ook alcohol. Van een mooi aanbod aan wijnen tot whisky, maar ook een gamma aan bieren. Verder ook ijsjes, snoep, chocolade en chips. En enkele basisproducten als dierenvoeding en diepvriespizza’s kun je hier ook vinden.”

De zaak gaat Alizay heten en dat betekent ‘de schoonheid van het licht’. Deze week opende Adil de deuren van zijn winkel. (WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier