Page stelt uitbreiding in Poperinge uit

Luc Page wil met zijn zaak in de Casselstraat blijven. (Foto MD)
Redactie KW

Page Electronica NV uit de Casselstraat heeft de uitbreidingsplannen van de zaak uitgesteld. “Toch is het nog altijd het doel om onze huidige site te vergroten”, aldus Luc Page.

Page Elektronica diende in november vorig jaar een planologisch attest in om de gebouwen fors uit te breiden. Het dossier werd in december volledig en ontvankelijk verklaard. Er werd een openbaar onderzoek georganiseerd en de Gecoro gaf advies aan de gemeenteraad. Alles leek in kannen en kruiken voor een goedkeuring op de gemeenteraad maandag, maar zo ver komt het niet. De NV Page stuurde een brief naar het stadsbestuur, waarbij het bedrijf het dossier intrekt. Zaakvoerder Luc Page: “De firma is in 1999 van onze woning in de Valkenberg verhuisd naar de Casselstraat 212. In de loop van de jaren konden we panden bijkopen, wat ons toe liet om te groeien, zowel in activiteiten als in aantal medewerkers. Drie jaar geleden al hadden we plannen om ferm uit te breiden. Maar door allerlei omstandigheden gingen die plannen toen niet door. Ondertussen konden we onder andere wel de doe-het-zelfzaak Beernaert kopen. Daar houden we momenteel uitverkoop en we zullen er onze computerwinkel in onder brengen. We hebben vooral nood aan meer parking en plaats om te lossen en te laden. We zijn bezig met allerlei vergunningen om op termijn de gebouwen met elkaar te verbinden. De ateliers, stockage en winkel zullen samen een oppervlakte van 5.000 vierkante beslaan. Die zijn echter nog niet rond en binnen afzienbare tijd willen we een nieuwe vergunningsaanvraag indienen.”

“De ateliers, stockage en winkel zullen samen een oppervlakte van 5.000 vierkante beslaan”

“De NV Page trekt zijn dossier in om procedurele redenen”, aldus burgemeester Christof Dejaegher. “Het zal wellicht hernomen worden op basis van een nieuw dossier. In het aanvraagdossier staan drie visies opgenomen: een visie op korte, middellange en lange termijn. De regelgeving inzake planologische attesten voorziet enkel rekening te houden met een visie op korte termijn en één op lange termijn. Wij kunnen als bestuur ook niet kiezen in de plaats van het bedrijf. De tweede reden is dat het plan met de visie op korte termijn per vergissing of foutief private eigendom van een buur heeft ingekleurd als horende bij het bedrijf. Dat is vervelend en wordt beter gecorrigeerd.”

“Het is onze absolute wens om op de site in de Casselstraat te blijven”, zegt Luc Page. “Van onze 170 medewerkers zijn er zeker 50 vrouwen, die in het centrum van Poperinge wonen. Zij komen te voet of met de fiets naar het werk. Sommigen gaan tussen de middag zelfs naar huis om te eten. Dat is toch ideaal. Zowat drie vierde van onze werknemers woont in Poperinge. Hier werken geen Fransen. Maar het wordt hier echt te krap.”

(AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.