Padelbier is nieuw, populair biertje bij padelclubs en in de horeca

Bart Deceuninck (57) uit Oostkamp en Geoffrey Fabry (37) uit Maldegem hebben samen met de brouwer het recept van het Padelbier op punt gezet. © GST
Redactie KW

Wat zeer klein begon op de zolder van brouwerij Fenix, waar Bart Deceuninck (57) uit Oostkamp en Geoffrey Fabry (37) uit Maldegem samen met de brouwer het recept op punt zetten van het Padelbier, is ondertussen uitgegroeid tot een succesverhaal. Het Padelbier is in bijna iedere padelclub verkrijgbaar maar ook in drankenhandels en horecazaken.

“Het idee van dit bier is gegroeid uit de uitspraak, een eigen pintje dat zou nu smaken, van een van onze leden na een spelletje padel in de Maldegemse club ’t Lobbeke. Samen met mijn oom Bart zijn we dan beginnen brainstormen en al snel kwamen we op het idee een sterk bier te laten brouwen dat meteen ons huisbier op de tennisclub zou worden. Over de naam hebben we niet lang moeten nadenken, door het succes van de spel padel besloten we het bier ook Padel te noemen. We hebben wel de naam Padel laten beschermen want meerdere clubs wilden hun eigen padelbier schenken”, weet Geoffrey.

Door de verplichte sluiting in de coronaperiodes, beide heren werken in de horeca, kwam er veel meer tijd vrij en werd er werk gemaakt om hun padelbier sterker in de markt te zetten.

“Door het organiseren van interclubtornooien hebben veel clubs kennisgemaakt met ons bier en dit werkt voor ons als de perfecte reclame. Zelfs een Oekraïense club toont interesse. Hoe zij aan ons Padelbier komen, weten we zelf niet.”

Receptiebier

“Ondertussen wil iedere padelclub het bier op zijn kaart hebben. In Oostkamp werd het padelbier ook als receptiebier geschonken bij de opening van de padelterreinen van TC Orscamp. We zien ook dat de padelspelers benieuwd zijn om ons padelbiertje te proeven”, lacht Bart.

Padel is een blond, licht troebel bier van hoge gisting met een lichte pareling en situeert zich in het segment van de Belgische Strong Ales zoals Duvel, Cornet en Omer. Het is een bier met een alcoholgehalte van 8° met een aangenaam aroma. Op het etiket worden de vier soorten hop vermeld, samen met zowel sinaasappel- en citroenzeste.

(GST)

Meer info vind je op de site www.padelbier.be of telefonisch bij Bart Deceuninck: 0497 72 51 41 of bij Geoffrey Fabry: 0477 82 81 98

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier