P&O Ferries verdubbelt capaciteit in Zeebrugge met uitgebreide ‘Westerhoofd Terminal’

© BELGA
Redactie KW

Dinsdag werd in de zeehaven van Brugge door P&O Ferries de officiële opening van de ‘Westerhoofd Terminal’ gevierd, een uitbreiding van hun bestaande terminal.

De uitbreiding is meteen goed voor een verdubbeling van de capaciteit, voor het bedrijf een antwoord op de steeds groeiende vraag van exporteurs op het continent naar het Verenigd Koninkrijk.

Vanuit de hub in Zeebrugge biedt P&O Ferries enerzijds diensten over de Noordzee naar Tilbury, Hull en Teesport en anderzijds is het bedrijf operator van spoordiensten die vanuit Centraal en Oost-Europa onze kusthaven bereiken. De bestaande terminal werd nu uitgebreid met 14 hectare, met een nieuwe aanlegplaats en een significant verbeterde spoorinfrastructuur. De totale capaciteit van de terminal bereikt na de uitbreiding 700.000 units per jaar, zowat de helft meer als voordien.

Behalve de extra capaciteit op de schepen, zet P&O door de uitbreiding meer in op de spoorunits die bestemd zijn voor het Zeebrugse hinterland. Bovendien legt het bedrijf de focus op het creëren van nieuwe partnerships zoals ze er nu een hebben met de rederij Swedish Orient Line. Deze samenwerking linkt de hub in Zeebrugge met Göteborg, waardoor het voor de markt mogelijk is om cargo vanuit Göteborg via 1 boeking te verschepen naar de Britse markt.

“Als havenbestuur is het onze ambitie om de havenklanten ruimte te geven om te groeien en nieuwe opportuniteiten te creëren”, zegt Joachim Coens, Gedelegeerd bestuurder MBZ nv: “P&O Ferries is een sterke partner, we zijn dus heel blij dat de uitgebreide terminal een versterking is van hun diensten. Vooral de focus die P&O Ferries legt op het creëren van intermodale commerciële oplossingen tussen het water en het spoor, is bijzonder waardevol en een groeifactor voor de zeehaven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier