Over ruim veertien dagen opening nieuwe Carrefour Express in Sint-Andries

© (Foto SVV)
Redactie KW

Op woensdag 28 oktober vindt de grote opening plaats van een nieuwe Carrefour Express, gelegen aan de Torhoutse Steenweg 130 in Sint-Andries, een deelgemeente van Brugge.

In dit handelspand bevond zich sinds halverwege de jaren ’80 een vestiging van de discountsupermarkt Aldi en een afdeling van Renmans. Die verhuisden in de zomer van 2018 naar een ruimer handelsgebouw langs de Expresweg (N31) ter hoogte van de Zandstraat.

Carrefour heeft het bestaande handelsgebouw aan de Torhoutse Steenweg 130 verbouwd en uitgebreid. Het aanpalende pand werd gekocht om de winkel over dit perceel uit te breiden. De woning ter hoogte van Torhoutse Steenweg 128 ging onder de sloophamer en het perceel werd helemaal dichtgebouwd, zodat de bestaande winkel en de nieuwbouw één geheel vormen. Het dakvolume aan de straatzijde van de oorspronkelijke winkel werd afgebroken en vervangen door een volume met twee volwaardige bouwlagen. Op die manier creëerde Carrefour Express er een buurtsupermarkt met een nettehandelsoppervlakte van 845 vierkante meter.

Driehoek van supermarkten

Volgens de plannen gaat de reorganisatie van de parking gepaard met zes bijkomende parkeerplaatsen, veertien bijkomende fietsstallingen en drie staanplaatsen. De fietsstallingen voor klanten zullen overdekt zijn. Er wordt eveneens een parkeerplaats voor een vrachtwagen afgelijnd ter hoogte van de laad- en loszone bij de inrit aan de Torhoutse Steenweg (N32). Carrefour Express zal op die manier beschikken over 56 parkeerplaatsen, 25 fietsenstallingen en een laad- en loszone met een afgebakende parkeerplaats voor een vrachtwagen.

Bij Carrefour Express in men nog op zoek naar bijkomend personeel. Interesse? Mail je curriculum vitae naar brugge@ago.jobs of bellen naar 050 33 90 78.

Met ook filialen van Lidl en Biovita in de buurt heb je straks als consument binnen een driehoek van enkele honderden meter liefst drie supermarkten in de Torhoutse Steenweg.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier