Oudste binnentuin van Kortrijk wordt gezellige Meet & Wintertuin

© JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 1 december opent de pop-up winterbar Meet & Wintertuin in het oude pand van Papago aan de Rijselsestraat 15. De zaakvoerders zijn allen lid van ‘Deuh Biertutten’, een ‘mobylettegroep’ met een verhaal. De pop-up blijft open tot 20 januari 2020.

Aaron Vanneste en Joran Vanhoenacker, die vorig jaar Papago pop-up runden en Gilles Verhaeghe, bekend van Nuba-R, sloegen de handen in elkaar om van de tuin van het oude pand van Papago opnieuw een pop-up bar en ontmoetingsplek met wintertuin te maken. “We doen elk jaar iets in samenwerking met de stad en telkens wordt het iets groter. Dit jaar is er met Meet een binnen- en een buitenbar”, lacht Joran.

Het is een mooie tuin waar je bij een gezellig vuurtje naar bands of muziek of een dj kan luisteren of gewoon een glaasje kan drinken: een informele ontmoetingsplaats. Een fuiflocatie wordt het niet, wel er zijn wel activiteiten voorzien”, pikt Gilles in. “We zetten vooral in op samenkomen en doen dat in een warm kader. Het moet de gezelligste ontmoetingsplaats worden tijdens de winter”, gaat Aaron verder. “Voor het hout en het materiaal kon een beroep gedaan worden op Avanco. Mathieu Devlamynck van MD Lights zorgt voor een sfeervol decor.”

De zaakvoerders zijn lid van de grote vriendengroep ‘Deuh Biertutten’, waar alle leden met een Mobylette rijden. Het is een groep met een verhaal waarbij twee namen op de drankkaart opvallen. “Shaun, een goede vriend van ons en wijnmaker in Zuid-Afrika, kreeg vijf jaar geleden leukemie. Hij werd geholpen door een beenmergtransplantatie maar herviel jammer genoeg. Na een tweede transplantatie en jaren revalidatie kwam hij er opnieuw door en nu maakt hij opnieuw wijn. Hij is van geboorteteken een ram en heeft zich letterlijk een weg geramd naar genezing”, vertelt Joran. “Wij doopten daarom zijn roséwijn RAM. De winst van elk verkocht glas rosé of elke fles wordt overgemaakt aan Fonds Ariane, dat strijdt tegen leukemie.”

Een tweede opvallende naam is ‘Djeetenmeister’. “Een knipoog naar de kruidenlikeur Jägermeister. We doen dit speciaal voor onze overleden goede vriend Jeff Samain. Op de flesjes voorzien we zijn foto. Zo is onze kameraad er altijd bij.” (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier