https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oudenburgse vrienden Tristan en Jonas brengen gin Zeebonk op de markt

Twee vrienden, Tristan Vermoortel en Jonas Serru, stellen met trots hun eigen gin, Zeebonk, voor. © foto LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Zeebonk is een eigen brouwsel van Tristan Vermoortel en Jonas Serru. De gin kwam tot stand nadat ze tijdens de coronaperiode samen een glaasje dronken en vonden dat ze de lekkernij wel zelf zouden kunnen maken.

Tristan Vermoortel en Jonas Serru, allebei 36 jaar, groeiden op in dezelfde straat. Al van kinds af zijn ze vrienden. “We hebben altijd contact blijven houden en delen veel hobby’s. Zo zijn we allebei zot van het strand, doen samen aan kitesurfen en gaan soms duiken. En natuurlijk zien we elkaar met ons gezin ook geregeld om een glaasje gin te nuttigen”, vertellen de vrienden.

“Dat bracht ons op het idee om een eigen gin proberen te maken. In december 2020 begonnen we voorzichtig aan de uitwerking met het combineren van een 50-tal kruiden, vooral deze die in de duinen te vinden zijn”, legt Jonas uit.

Speciaal keteltje

“We hebben ons goed geïnformeerd en er veel over gelezen om dan uiteindelijk te gaan testen. Daarvoor kochten we een speciaal keteltje om wat later onze eigen gin zou worden, te stoken. We namen in juli een staal mee op reis. Een eerste proeverij was niet echt oké, maar toen we na enkele dagen opnieuw proefden, zeiden we tegen elkaar: “Dat is het!”

Sindsien ging alles in een stroomversnelling. “Hoewel, het begon toen allemaal. We hebben de gin voor 90 procent zelf samengesteld en dan op zoek gegaan naar een stoker voor de laatste 10 procent. We contacteerden daarna meerdere firma’s voor de fles, de stop, het etiket…”, vertellen Tristan en Jonas.

“Het was niet gemakkelijk om een gepaste naam voor onze gin te vinden. We wilden een Nederlandstalige, die je kan associëren met het zomergevoel, met strand en zee, maar niet met zeewater. Tot we op Zeebonk kwamen. Onze gin is als het ware een ode aan de zee”, legt Jonas uit.

De lanceringsprijs voor 70 cl Zeebonkgin bedraagt 39,95 euro. Bestellen kan via www.zeebonkgin.be of 0472 41 29 29. Tristan en Jonas hopen dat hun gin in de toekomst te koop zal zijn in supermarkten aan de kust en te degusteren in restaurants.

(LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.