Oudenburg test komende weken elektrische bestelwagens

Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Het stadsbestuur test de komende twee weken twee elektrische bestelwagens van de Green Mobility Group, een bedrijf met hoofdzetel in Oudenburg. Deze bestelwagens worden ingeschakeld in de groendienst en bij het OCMW.

Voor de groendienst is dat een elektrische bestelwagen met kipbak om zo het openbare groenafval in de stad op te halen, alsook alle publieke vuilbakken te ledigen. Voor het OCMW wordt een elektrische bestelwagen getest voor de bedeling aan huis van warme maaltijden”, verklaart burgemeester Anthony Dumarey. “Na het proefproject zullen de bestelwagens geëvalueerd worden. Als we overgaan tot het aankopen, zal dit de stad om en rond de 50.000 euro kosten of 25.000 euro per bestelwagen. Gezien dit ook ongeveer de prijs is voor een bestelwagen met een klassieke verbrandingsmotor is de keuze voor een duurzaam model snel gemaakt.”

Duurzaamheid

Bij de start van de legislatuur plaatste het nieuwe stadsbestuur duurzaamheid bij de topprioriteiten van de stad. “Het is onze ambitie om tegen 2050 C02-neutraal te worden. Daarvoor moeten we heel wat inspanningen doen.” De stad besliste in dit kader al eerder om zonnepanelen te plaatsen op de daken van stedelijke gebouwen en ook de recente fietszone in het centrum moet de CO2-uitstoot verder verlagen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten