Oude Vismijn Zeebrugge maakt plaats voor woongelegenheden

Redactie KW

Brugge wil deelgemeente Zeebrugge een stuk leefbaarder en aantrekkelijker maken en wil daarvoor de site van de Oude Vismijn revitaliseren.

Dat maakte het stadsbestuur dinsdag bekend. Brugge zal een nieuw Ruimtelijk Uitvoeringsplan Vissershaven opmaken en daarmee naar de Zeebruggeling stappen. Na de verhuizing van de vismijnactiviteiten naar de achterhaven van Zeebrugge en de verkoop van de vismijn aan Seafront in 2012 bleef de site grotendeels gekenmerkt door leegstand en een treurige aanblik. Daar wil Brugge nu verandering in brengen.

De stad beoogt het verhogen van de leefkwaliteit van de huidige en toekomstige inwoners van Zeebrugge. Brugge wil de omgeving die ingesloten zit tussen de haven en de Kustlaan ook economisch aantrekkelijk maken voor handel en horeca en wil ook het toerisme uitspelen. Daarvoor zou de vismijn wel moeten wijken. Brugge bekijkt de mogelijkheid om daar woongelegenheden te realiseren tot zelfs tien verdiepingen. Het themapark Seafront zou wel op de huidige locatie mogen blijven.

(Belga)