Oude jongensschool in Oostvleteren wordt openbaar verkocht

Redactie KW

Geïnteresseerden kunnen voor 21 april een bod doen via een gesloten omslag. De richtprijs bedraagt 235.000 euro.

Het gebouwencomplex is eigendom van de gemeente Vleteren. Vroeger was er de jongensschool in ondergebracht. Later werden de gebouwen gebruikt als lokalen voor de harmonie, de KLJ, de bibliotheek, het toeristisch onthaal enz., maar die verhuisden naar De Sceure. Vooraan bevond zich destijds het gemeentehuis en de schoolgebouwen zijn achteraan gelegen. De gebouwen staan momenteel leeg, en zijn vrij van gebruik.

Het gewezen schoolcomplex heeft een oppervlakte van 1.682 vierkante meter. De zone achteraan heeft een breedte van achttien meter langs de Spaarwegel.

“Het pand ligt in een woonzone, dus is daar heel wat mee te doen“, zegt burgemeester Stephan Mourisse (LVP).” De achterste zone van 18 meter (417 m²) langs de Spaarwegel is gelegen in landschappelijk waardevol agrarisch gebied. Maar de garage hebben we, op vraag van een buurman, apart aan hem verkocht.”

De panden zijn te bezichtigen op vrijdag 18 maart tussen 14 en 16 uur, en op vrijdag 25 maart tussen 10 en 12 uur. Verdere inlichtingen zijn te verkrijgen in het gemeentehuis, dienst Ruimtelijke Ordening bij Marie-Christine Parret.

Biedingen kunnen gebeuren onder dubbel gesloten omslag, ondertekend door alle betrokken partijen, met vermelding ‘verkoop voormalig schoolcomplex’ bij het schepencollege of in het gemeentehuis, uiterlijk tegen donderdag 21 april om 11 uur.

Op vrijdag 22 april om 11 uur worden de biedingen bekend gemaakt. Onmiddellijk daarna is er een besloten zitting met de bieders met voldoende bod (hoger of gelijk aan de richtprijs van 235.000 euro).

Gedurende een schooljaar mocht de Leonardoschool, een van de weinige scholen voor hoogbegaafden in Vlaanderen, het pand gebruiken. Maar de Leonardoschool kampte ondermeer met financiële problemen en een gebrek aan leerlingen, en werd na een jaar opgedoekt. Sowieso wisten de initiatiefnemers dat de gemeente van plan was de school te verkopen.

(AHP-foto RVL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.