Oud-scout Dries Vantomme bouwt met hout

Dries Vantomme bij zijn constructie aan De Geverfde Vogel voor de Sinksenfeesten. © EDB
Redactie KW

Dries Vantomme (32) startte onlangs Dentra Events op met hoofdzetel in Marke. “Mijn broers Ward van Tuinen Vantomme en Wim van Houtcreaties Vantomme hielpen me de zaak op te starten.”

Dries Vantomme woont in Kortrijk. Hij heeft een relatie met Ruth Delobelle. Dries is creatief met hout voor evenementen. “Ik maak tijdelijke constructies maar ook vaste structuren. Dat kunnen dj-boots, een bar, een winterterras of zelfs volledige kinderdorpen zijn. Dentra staat voor hout in het Grieks.” Laatst voorzag Dries de hindernissen voor de Monkey Run in de stad en voor de Sinksenfeesten bouwde hij de hut voor Robbert Vandaele van De Geverfde Vogel.

“Vroeger zat ik bij de Scouts en daar kreeg ik de smaak te pakken om houten constructies te bouwen. In het verleden organiseerde ik sportdagen en evenementen”, zegt Dries die LO en bewegingsrecreatie en adventure sport deed. In de vrije momenten schildert hij nog bij decoratie Gadeyne in Kortrijk en transporteert hij vlees voor een vleesgroothandel, dit alles in onderaanneming.

Samen met broers

Hij werkt ook soms samen met zijn broers. “We doen alle drie iets anders en toch zitten we in dezelfde sferen. We vullen elkaar perfect aan.” Dries kocht ook tenten om te verhuren voor feesten. “Naar de toekomst toe vul ik dit aan met mobiele bars, koelkasten en tafels om tot goede samenwerkingen op evenementen te komen.”

Dries probeert in het maken van creatieve speeltoestellen zoveel mogelijk de natuur te betrekken. Een klimparcours, blokhut of schommel kan zowel tijdelijk als permanent geplaatst worden. (EDB)

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier