Het thema van De Kristallen Kroon was dit jaar 'waterzooi'. 170 Keurslagers namen deel aan de competitie. Met hun waterzooirecept schopten Ortwin en Patricia het in de preselectie van deze nationale prestigieuze wedstrijd tot in de finale, samen met ee...

Het thema van De Kristallen Kroon was dit jaar 'waterzooi'. 170 Keurslagers namen deel aan de competitie. Met hun waterzooirecept schopten Ortwin en Patricia het in de preselectie van deze nationale prestigieuze wedstrijd tot in de finale, samen met een slagersteam uit Merelbeke en slager Celens uit Westmalle. "Ik streef altijd de perfectie na in alles wat ik doe," zegt Ortwin. "Maar als je voor een jury staat van sterrenchefs zoals Peter Goossens, Guy Van Cauteren en Michaël Vrijmoed, dan voel je toch je adrenaline stijgen.""De 'service' was nog bezig in het Hof van Cleve toen het onze beurt was om onze waterzooi voor te bereiden voor de jury. Wij hebben ons bij de klassieke versie gehouden, maar hebben ervoor gezegd dat onze kip smeltzacht was, de worteltjes beetgaar, de saus hebben we een extra boost gegeven met een vleugje citroen en wat kervel, maar de jury let echt op elk detail.""Michaël Vrijmoed vond dat de saus net iets meer liquide mocht zijn, want waterzooi is inderdaad een soort soep. Maar wij hebben de basis iets romiger en dus iets dikker gemaakt, zoals onze klanten het graag hebben. Maar we zijn heel tevreden met onze Zilveren Kroon, en het was ook een unieke ervaring om in het Hof van Cleve ons recept te mogen presenteren!"