Oriental Panda uit Wingene is eerste online voedingswinkel voor Aziatische producten

Armin Uhlig, zoontje Darwin, Yu Doh Lee, Bart Mouton en Leenah Matami poseren samen. © Foto LDW
Redactie KW

Vlamingen houden van koken en dat mag heus al eens iets meer zijn dan een steak met frieten of worst met appelmoes. Wie graag eens Oosterse smaken op zijn bord tovert, kan vanaf nu terecht bij de webshop Oriental Panda, die een loods heeft op De Verrekijker. Bruggelingen Bart Mouton en Armin Uhlig kunnen er hun liefde voor Azië in kwijt en bieden allerlei Oosterse producten aan.

Bart Mouton (40) en Armin Uhlig (47) uit Brugge waagden een paar maanden geleden een grote sprong en startten Oriental Panda op. “Eigenlijk was het mijn vrouw die eerst zelfstandig wou worden”, licht Bart toe. “Er waren toen al ideeën om iets met Aziatisch eten te doen, maar door een wending in haar carrière is dat er niet van gekomen.”

Bart is lector aan de Hogeschool van Gent. “Dit jaar heb ik beslist om wat minder uren te werken, zodat er tijd vrij kwam om die droom van een webshop toch te realiseren. Omdat er hulp nodig was, ben ik gaan aankloppen bij Armin. Hij stond er meteen voor open. Het oorspronkelijke idee was om iets met elektronica te doen, maar dat bestond al. Toen kwam de webwinkel met Aziatisch eten weer op de proppen.”

Meerwaarde bieden

Armin en Bart kennen elkaar via de Maleisische community, want hun echtgenotes zijn allebei afkomstig van Maleisië. “We zijn regelmatig in Azië geweest en kennen de keuken ook. Zelf heb ik altijd heel graag Aziatisch gegeten”, vertelt Armin.

“Ook ik ben grote fan van de Aziatische keuken”, gaat Bart verder. “We kennen de specifieke producten en uiteraard genieten we van de keuken. Als Belgen kan je wel in wat Aziatische winkels terecht, maar we merken daar toch dat je vragen over producten niet altijd voldoende beantwoord kunnen worden. Daar willen we met onze webshop verandering in brengen.”

Foodboxen

“Bij Oriental Panda willen we een meerwaarde bieden door uitleg te geven bij ingrediënten, passende recepten mee te geven en ook foodboxen met benodigdheden te maken”, licht Armin toe.

“Op de site kan je zien wat je met de ingrediënten kan bereiden”

Momenteel is het duo nog volop bezig om de webwinkel uit te breiden. “We bouwen nog volop aan de inhoud, voegen recepten toe en willen nog wat nieuwe functionaliteiten maken. Ook de Panda foodboxen moeten verder uitgebreid worden. Voorlopig werken we enkel met dry food, maar in de toekomst willen we daar heel graag groenten en vers vlees aan toevoegen”, aldus Bart.

“Momenteel zijn we volop contacten aan het leggen voor de levering van die producten”, vertelt Armin. “Alles is dus nog volop in ontwikkeling.”

Bart en Armin zijn best wel trots op wat ze tot nu toe bereikt hebben. “België loopt flink achter als het op e-commerce aankomt“, geeft Bart nog mee. “Voeding online aankopen is hier nog niet helemaal ingeburgerd, maar we zijn flinke sprongen aan het maken.”

Community

Intussen gaat het duo vol enthousiasme verder in de loods, gelegen op De Verrekijker in Wingene. “We krijgen veel steun van de Maleisische community. Het is een groep die sterk aaneen hangt en alles draait binnen hun cultuur ook om eten.”

“Ook onze vrouwen steunen ons heel hard in de ontwikkeling van onze webshop. We krijgen van hen veel input en inspiratie”, sluiten Bart en Armin af. “We hopen dat wie op onze site komt, ook zal zien hoeveel je met de ingrediënten kan klaarmaken.”

Wie nieuwsgierig is naar de oosterse voeding van Oriental Panda, kan een kijkje nemen op www.orientalpanda.com. “We leveren de volgende werkdag, maar wie in de buurt woont, kan een afspraak maken om te komen afhalen.”

(Lien Depauw)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier