Organisatoren annuleren vakbeurs Busworld in oktober

Redactie KW

Met pijn in het hart heeft Busworld besloten om Busworld Europe 2021 in oktober in Brussels Expo te annuleren. Het zou de 50ste editie zijn. De beurs vond in 1971 voor het eerst plaats in Kortrijk.

Omdat Busworld een internationale beurs is, zelfs de grootste busbeurs ter wereld, vrezen de internationale exposanten dat hun teams niet naar België zullen kunnen reizen zonder een quarantaineperiode. “Daarnaast vrezen ze hetzelfde voor de internationale bezoekers. Daarenboven is een groot deel van de sector zelf ook getroffen door het covid-19 virus. De autocarsector staat letterlijk al meer dan een jaar stil. Nieuw aangekochte autocars in 2020, die enorme investeringen zijn, hebben nog geen enkele kilometer gereden. Zolang de situatie niet onder controle is en mensen terug veilig kunnen genieten van allerhande vrijetijdsactiviteiten in groep, zal daar weinig verandering in komen”, klinkt het.

Exposanten met grote standen starten de voorbereidingen zo’n zes maanden voor een beurs plaatsvindt. “Omdat we hen op vandaag geen garanties kunnen bieden qua eigen reismogelijkheden en vooral qua bezoekersaantallen was er geen andere oplossing. Ondanks het feit dat een professionele beurs perfect veilig georganiseerd kan worden, hebben we beslist de beurs te annuleren. Een klap voor Busworld zelf, maar ook een klap voor Brussels Expo, voor alle toeleveranciers en zelfs voor de hele bus- en autocarsector. Busworld werd gezien als hét grote herlanceringsmoment voor de sector. Er komen veel oprecht teleurgestelde reacties binnen. Sommige exposanten willen zelfs al onmiddellijk herboeken voor 2023, dat is dan weer positief.”

“Onze gedachten gaan uit naar de ganse industrie, die ondertussen al meer dan een jaar gebukt gaat onder deze situatie. Niemand ontsnapt eraan, we moeten elkaar blijven steunen. Vandaag brengen we slecht nieuws, morgen is een nieuwe dag. Wij blijven klaar staan voor julli””, besluit Mieke Glorieux van Busworld.

Busworld vond jarenlang in Kortrijk plaats tot de beurs wegens plaatsgebrek in 2019 verhuisde naar Brussel. De volgende editie van Busworld Europe zal plaatsvinden van 7 tot 12 oktober 2023.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten