https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Opticiens Bert Lemahieu en Edit Tordai uit Westrozebeke richten Bibor Wines op

Bert Lemahieu en Edit Tordai tussen hun Hongaarse en Zuid-Afrikaanse wijnen.©JOKE COUVREUR
Bert Lemahieu en Edit Tordai tussen hun Hongaarse en Zuid-Afrikaanse wijnen.©JOKE COUVREUR
Redactie KW

Westrozebekenaars Bert Lemahieu en Edit Tordai startten in Langemark wijnhandel Bibor Wines op. Bert en Edit verkopen in hoofdzaak Hongaarse wijnen. Doel is om betaalbare kwaliteitswijnen aan te bieden. De zaak is voorlopig gevestigd in de optiekzaak die Bert en Edit samen uitbaten, maar daar komt binnen afzienbare tijd verandering in.

“Ik ben al jarenlang wijnliefhebber”, legt Bert uit. “Drie jaar geleden begon ik een sommeliercursus die ik onlangs succesvol afgerond heb. Stilletjes aan groeide het idee om daar iets mee te doen. Edit is Hongaarse, in haar thuisland leerden we de plaatselijke wijnen kennen. Hongaarse wijn is in België voorlopig nog relatief onbekend, maar bij kenners niet onbemind en daar willen we mee helpen verandering in brengen.”

“Hongarije is een wijnland waar zowat alle soorten wijn te vinden zijn: van wit over rood tot mousserende wijnen en van droge tot de wereldvermaarde zoete Tokajwijnen. Hongaarse wijnen moeten overigens zeker niet onderdoen voor Franse. We mikken met Bibor Wines op de verkoop van betaalbare kwaliteitswijn. We hebben in ons assortiment wijn die minder dan 10 euro per fles kost en duurdere flessen die tussen de 20 en 30 euro kosten. Het grootste deel van ons assortiment bevindt zich evenwel in de prijsklasse tussen 10 en 20 euro.”

“We kopen vooral rechtstreeks bij kleine familiale wijnbouwers aan waardoor we scherpe prijzen kunnen aanhouden. Een aantal wijnen uit ons assortiment is overigens behoorlijk exclusief. Voor een aantal wijntjes zijn we de enigen in België en zelfs de Benelux die ze te koop aanbieden. Dat is voor België onder andere het geval voor Günzer dat in 2019 wijnhuis van het jaar in Hongarije was. Naast Hongaarse wijn hebben we ook Zuid-Afrikaanse wijn in ons assortiment.”

Verbouwingen

Bibor Wines is voorlopig nog gehuisvest in het Optiek Center, de optiekzaak in Langemark die Bert en Edit samen uitbaten. “Tegen eind dit jaar komt daar verandering in”, aldus Bert, “We gaan het pand waar het Optiek Center gevestigd is verbouwen. Door de verbouwingen zal er zowel plaats zijn voor het Optiek Center als voor Bibor Wines. Beide winkels krijgen daarbij een aparte ingang. Edit en ik gaan beide zaken overigens gezamenlijk uitbaten. Via een gemeenschappelijke deur zullen we vlot van de ene winkel naar de andere kunnen switchen. Bibor Wines heeft ook een digitale shop. Die is te vinden op www.biborwines.be.”

(CB)


Je vindt Bibor Wines in de Zonnebekestraat 5 in Langemark. De zaak is van dinsdag tot vrijdag telkens open van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 18.30 uur en op zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Meer info over Bibor Wines via info@biborwines.be en op de Facebook- en Instagrampagina.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten