Opnieuw Lokaal Boetiek in Roeselare op zondag 28 november

© (Foto GF)
Redactie KW

Op zondag 28 november van 10.30 tot 17.30 uur vindt in de Sint-Amandskerk Lokaal Boetiek Roeselare plaats. “Fijn dat we opnieuw kunnen”, vertelt organisator Sjarel Buysschaert. “Op de derde editie van deze gratis beurs koop je rechtstreeks van Belgische makers. Denk maar aan juwelen, handtassen, accessoires … van makers met een hart voor ambacht.” Volgende week vindt Lokaal Boetiek nog plaats in Heule. De beurs streek de afgelopen weken al neer in Deerlijk, Ieper en Deurne.

Lokaal Boetiek is een organisatie van Lokaal. Bekend van Lokaalmarkt, een wekelijkse versmarkt met bar en kinderatelier. “Lokaalmarkt is een plaats van samenkomst. We brengen er producenten en consumenten met elkaar in verbinding”, zegt Sjarel Buysschaert van Lokaal. “Met Lokaal Boetiek doen we hetzelfde voor makers, mensen die met een creatieve ambacht bezig zijn. Dat concept sluit perfect aan bij ons verhaal.”

Samenwerking met Atelier Feryn

Voor de organisatie van Lokaal Boetiek slaat Lokaal de handen in elkaar met Atelier Feryn, het handtassenbedrijf van de zussen Yanne, Mira en actrice en model Lize Feryn. Naast Atelier Feryn doen meer dan twintig makers mee aan Lokaal Boetiek Roeselare. Onder hen onder meer juwelenontwerpers, lederbewerkers, houtbewerkers en grafisch vormgevers.

Knaldrang om op Lokaal Boetiek te staan

Het merendeel onder hen stonden normaal gezien vorig jaar op Lokaal Boetiek, maar hebben hun deelname gewoon gecopy-pastet naar 2021. Sjarel: “We voelen het enthousiasme van onze makers om eindelijk opnieuw hun werk aan de man te brengen. Want wij zijn een platform voor zowel professionele makers, maar ook voor opkomend talent. Ze hebben knaldrang op hun manier.”

Lokaal ondernemerschap steunen

Volgens Sjarel Buysschaert heeft rechtstreeks bij de maker kopen heel wat voordelen. “Je wint veel op prijs-kwaliteit. Je steunt lokaal ondernemerschap en duurzame productie. En je koopt een uniek stuk, voor jezelf of bijvoorbeeld als verjaardags- of eindejaarsgeschenk.”

Succesformule door makers, bar en kinderhoek

Lokaal Boetiek heeft bovendien een bar. “Je kan bij ons aperitieven. Melanie van Camillus spijst de hongerigen en brengt zoet en hartig lekkers mee. Kinderen kunnen zich in ons kinderatelier uitleven. En die totaalformule slaat aan. De voorgaande edities van Lokaal Boetiek waren een groot succes. “Twee jaar op rij kregen we veel positieve reacties, zowel van de bezoekers als van de makers”, aldus nog Sjarel Buysschaert. “Ook volgende week maken we er in Heule nog een feest van.”

Lokaal Boetiek Roeselare vindt plaats op zondag 28 november van 10.30 uur tot 17.30 uur in de Sint-Amandskerk (De Coninckplein 3). Je kunt binnen als je het Covid Safe Ticket of een negatieve test voorlegt. Meer info over de makers en de andere beurzen op www.lokaalboetiek.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.