Opmerkelijk: zeemeermin gespot op nieuw stuk bedrijventerrein in Kortrijk

Redactie KW

De uitbreiding van bedrijventerrein Kortrijk-Noord is donderdagavond op feestelijke wijze geopend.

Donderdag 22 september opende Intercommunale Leiedal samen met de gemeente Kuurne en de stad Kortrijk de uitbreiding van het bedrijventerrein Kortrijk-Noord op feestelijke wijze. De uitbreiding is 22 hectare groot, waarvan 18 hectare zich situeert op grondgebied Kuurne en vier hectare op grondgebied Kortrijk.

Koen Byttebier, voorzitter van Intercommunale Leiedal, zegt met Leiedal te gaan voor kwalitatieve ruimte voor ondernemen. “Zo proberen we slimme terreinen met de nieuwste infrastructuur te ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld glasvezelnet. We hebben ook maximale aandacht voor mobiliteit. De aanleg van een ecologische watervolle groenzone met een combinatie van struikgordels, bomen en waterbufferbekkens nodigt uit om te verpozen.”

Op de site kunnen tien tot vijftien grote en middelgrote ondernemingen en een aantal kleinere KMO’s terecht. Twee bedrijven, Transport De Rudder en nv Linum, kochten al een perceel aan. Het industrieterrein ligt tussen de Izegemsestraat in Kortrijk en de Sint-Katriensteenweg in Kuurne. De infrastructuurwerken zijn zo goed als afgerond en Intercommunale Leiedal is klaar om nieuwe bedrijven te ontvangen. Een ecologische groenzone van 30 meter doet dienst als buffer voor het bedrijventerrein.

En die zeemeermin? Die was er uiteraard enkel voor de show, iedereen weet dat in ons land geen echte zeemeerminnen voorkomen…

(ICK/FJA – Foto ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier